Crypto-Prijzen.nl

Zwitserse stad Lugano gaat Bitcoin en Tether accepteren

Zwitserse stad Lugano gaat Bitcoin en Tether accepteren

Polygon (MATIC/USD) en stablecoin Tether ondersteunen de doelstellingen van de Zwitserse stad Lugano om de blockchain hoofdstad van Europa te worden. Mensen kunnen parkeerbonnen, belastingen, collegegeld en kosten voor nutsvoorzieningen betalen in Bitcoin (BTC/USD), Tether en LVGA, Lugano’s stablecoin, zo vernam Invezz uit een persbericht.

Lugano burgemeester Michele Foletti en Tether CTO Paolo Ardoino maakten de aankondiging live.

Stablecoins zullen draaien op Polygon

Lugano zal worden geholpen door Polygon, wiens blockchain de stablecoins zal ondersteunen. Polygon is een van de snelst groeiende blockchains met lage gaskosten en hoge snelheid. Het loopt parallel met het Ethereum (ETH/USD) netwerk om de ontwikkeling van de infrastructuur te bevorderen en de functionaliteit te verbeteren.

Lugano lanceerde een loyaliteitsprogramma en digitale portemonnee

Het afgelopen jaar heeft Lugano maatregelen genomen om haar plannen te realiseren, zoals de lancering van een loyaliteitsprogramma voor LVGA punten en een digitale portemonnee. Ook heeft het de blockchain 3Achain gecreëerd, die EVM compatibel is en gebruik maakt van Proof of Authority consensus.

Fonds van 100 miljoen CHF stimuleert start-ups

Lugano is ook van plan om een fonds van 100 miljoen Zwitserse frank (109 miljoen dollar) op te zetten om blockchain-gebaseerde start-ups te ondersteunen. Het zal gespecialiseerde start-ups en hub-hostingbedrijven creëren en nog eens 3 miljoen frank investeren om de adoptie van crypto door lokale bedrijven te versnellen.

Sandeep Nailwal, mede-oprichter van Polygon, zei:

De combinatie van de stabiliteit van de stablecoin-technologie en de goedkope infrastructuur van Polygon biedt Lugano een snelle en niet-vluchtige manier om transacties te verrichten. We zijn verheugd dat de stad Lugano Polygon heeft geselecteerd om deze kritieke infrastructuur te leveren voor hun stablecoin.

OpenSea en Aave zijn enkele van de Polygon dApps

Onder de dApps die Polygon heeft aangetrokken zijn Sushiswap (SUSHI/USD), OpenSea, Aave (AAVE/USD), en Mark Cuban’s NFT platform Lazy.com. Het team van Polygon werkt aan schaalbare oplossingen zoals Polygon Edge, PoS en Avail. Het ecosysteem investeert in de nieuwste zero-knowledge technologie, die een cruciale rol zal spelen bij het onboarden van Ethereum’s volgende miljard gebruikers.

Over Polygon

Polygon’s groeiende suite van producten biedt ontwikkelaars eenvoudig toegang tot prominente schaal- en infrastructuuroplossingen zoals sidechains, ZK en Optimistic rollups, stand-alone en enterprise keterns, hybride oplossingen en oplossingen voor databeschikbaarheid.

De schaaloplossingen van het protocol hosten meer dan 7.000 toepassingen en 100 miljoen unieke gebruikersadressen. Zij beveiligen activa met een waarde van meer dan 5 miljard dollar.

Het bericht Zwitserse stad Lugano gaat Bitcoin en Tether accepteren verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*