Crypto-Prijzen.nl

Zweeds FinTech bedrijf benoemt voormalig Nordea Head of Trade Finance tot CEO

Zweeds FinTech bedrijf benoemt voormalig Nordea Head of Trade Finance tot CEO

Enigio, een in Stockholm gevestigd deep-tech bedrijf, heeft Patrik Zekkar, het voormalige hoofd van Trade Finance bij de Scandinavische bank Nordea, aangesteld als de nieuwe CEO. Het bedrijf maakte dit nieuws eerder vandaag bekend via een blogpost en merkte op dat de rol van Zekkar zal bestaan uit het leiden en uitbreiden van zijn bedrijf. Naar verluidt is Zekkar goed thuis in schaalvergroting en bedrijfsgroei op het gebied van handel en supply chain technologie.

Volgens de blogpost is de benoeming van Zekkar een belangrijke stap om Enigio te helpen uitgroeien tot een wereldwijde leverancier van gestandaardiseerde oplossingen voor digitale, gezaghebbende originele documenten. De trace:original oplossing van het bedrijf helpt de handel te digitaliseren door papieren documenten te elimineren.

Om dit te bereiken, maakt de technologie het mogelijk om digitale originele documenten te creëren die handelaren naadloos kunnen overdragen via gedistribueerde grootboektechnologie. Via de digitale originele documenten kunnen bij een transactie betrokken partijen het bezit nauwkeurig beheren, verifiëren en vastleggen.

Carl Knutsson, de voorzitter van Enigio, verwelkomde Zekkar en zei dat zijn diepgaande kennis van de handelsfinancieringsindustrie en zijn gretigheid om de sector te ontwrichten door middel van trace:original technologie Enigio naar een hoger niveau zou tillen. Knutsson voegde eraan toe dat de raad van bestuur van het bedrijf het vermogen van Zekkar om de strategie van Enigio uit te voeren volledig steunt en vertrouwt.

Bankiers blijven toetreden tot de FinTech ruimte

Opgetogen over het lidmaatschap van Enigio, zei Zekkar:

Enigio heeft ontegensprekelijk de beste oplossing ter wereld voor het creëren en beheren van digitale originele documenten, en komt tegemoet aan de behoeften voor het volledig digitaliseren van toeleveringsketens, handelsfinanciering en logistiek, evenals andere domeinen.

Dit nieuws komt omdat FinTech bedrijven bankfunctionarissen blijven stropen om hen te helpen vertrouwen op te bouwen bij hun gebruikers. Voordat Enigio’s benoeming van Zekkar als CEO, San Francisco gevestigde crypto beurs Coinbase huurde Goldman Sachs’ Co-Head of Government Affairs, Faryar Shirzad, als Chief Policy Officer in mei. Voordat Shirzad bij Coinbase kwam werken, werkte hij 15 jaar bij Goldman Sachs.

Cryptocurrency beurs Luno heeft ook Alwyn Jones aangesteld als CFO. Daarvoor Jones werkte als CFO van de Britse digitale bank Monzo na het verlaten van Barclays in 2018. Bitstamp heeft voormalige COO Starling Bank, Julian Sawyer, in 2020 als CEO ingehuurd.

Hoewel het risico om de FinTech sector te betreden enorm is voor financiële professionals, zijn velen bereid het risico te nemen, volgens Mark Freebairn, de CFO bij executive search bureau Odgers Berndtson. Volgens Freebairn voelen financiële professionals zich aangetrokken tot de technologie achter cryptocurrencies en de kans op grote betaaldags.

The post Zweeds FinTech bedrijf benoemt voormalig Nordea Head of Trade Finance tot CEO appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*