Crypto-Prijzen.nl

Zuid-Koreaanse vice-premier zegt dat crypto volatiliteit een grote zorg is

Zuid-Koreaanse vice-premier zegt dat crypto volatiliteit een grote zorg is

South Korea

De Zuid-Koreaanse vice-premier, Hong Ham-ki, sprak onlangs over de cryptocurrency industrie, met een bijzondere focus op de CBDC’s, en merkte op dat een digitale valuta van een centrale bank als een cryptocurrency zou kunnen fungeren als deze wordt geïmplementeerd. Hij maakte zich echter ook grote zorgen over de volatiliteit van crypto.

Hij is van mening dat het normaal is dat cryptocurrency belasting bestaat, omdat, volgens de principes van fiscale gelijkheid – “het alleen maar natuurlijk is om belasting te heffen waar er inkomsten zijn.” Hij wees er echter op dat dit iets is waarover in de nationale vergadering moet worden beslist na grondig beraad.

Hij zei ook dat er momenteel tal van wereldwijde discussies zijn over virtuele activa, wat niet meer dan logisch is, gezien de grote rol die ze momenteel spelen. Hij merkte op dat Zuid-Korea niet anders is. Hij merkte echter ook op dat veel van de lopende discussies betrekking hebben op illegale transacties die in deze ruimte plaatsvinden, zoals hacken en witwassen.

In wezen ziet hij het gebrek aan transparantie als een van de grootste problemen, en daarom is de regering anderhalf jaar geleden begonnen met het aanpakken van deze illegale activa en het vergroten van de transparantie. De verantwoordelijkheid voor het beëindigen van illegale transacties en het vergroten van de transparantie viel op cryptobeurzen.

Crypto’s zijn misschien nooit valuta’s vanwege hun volatiliteit

Een ander belangrijk probleem, zoals vermeld, is prijsvolatiliteit. Grote volatiliteit en risico’s zijn iets dat elke individuele belegger afzonderlijk moet dragen. Wat de overheid betreft, de focus ligt op het stoppen van de illegaliteit binnen de industrie.

Toen hem werd gevraagd naar de toekomstige rol van Bitcoin (BTC/USD), met name vanwege de recentelijk aangekondigde stap van El Salvador om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, wees hij erop dat de BTC prijs de afgelopen maanden is gehalveerd. Dit maakt volatiliteit zo’n groot probleem, dat hij zich zorgen maakt of cryptocurrencies ooit als echte valuta kunnen fungeren.

Positief is dat hij van mening is dat het normaal is dat crypto’s economische transactiewaarden hebben, aangezien het in feite virtuele activa zijn. Hij sloot crypto’s echter niet volledig uit als valuta. Hij wees er alleen op dat de wereld nog moet afwachten of crypto’s de rol van valuta kunnen spelen, wat waarschijnlijk zal afhangen van het al dan niet stabiliseren van hun prijzen in de komende jaren.

CBDC’s kunnen een volatiliteitsbestendige oplossing zijn. Daarom heeft de Bank of Korea een eigen CBDC beoordeeld en plant ze een pilot voor later dit jaar.

The post Zuid-Koreaanse vice-premier zegt dat crypto volatiliteit een grote zorg is appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*