Crypto-Prijzen.nl

Zuid-Afrikaanse FSCA waarschuwt beleggers voor FTX en ByBit

Zuid-Afrikaanse FSCA waarschuwt beleggers voor FTX en ByBit

De belangrijkste financiële toezichthouder van Zuid-Afrika, de Financial Sector Conduct Authority (FSCA), heeft burgers gewaarschuwd tegen het gebruik van cryptocurrency beurzen FTX en ByBit. FSCA heeft op 1 februari twee waarschuwingen uitgegeven aan het publiek tegen het gebruik van het platform.

De eerste waarschuwing was gericht op FTX in de Bahama’s, waarbij de regelgever benadrukte dat het Zuid-Afrikanen toegang biedt tot onder meer de handel in derivaten. FSCA voegde eraan toe dat FTX geen toestemming heeft om financieel advies te geven of bemiddelingsdiensten te verlenen onder de Financial Advisory and Intermediary Services Act, 2002 (FAIS Act) in Zuid-Afrika.

De waakhond merkte verder op dat elk bedrijf dat Contracts for Difference (CFD) aanbiedt, zich bij haar moet registreren, een vereiste waaraan FTX nog niet heeft voldaan. FSCA beweerde dat het probeerde contact op te nemen met FTX over deze kwestie, maar deze pogingen waren niet succesvol.

Als gevolg hiervan heeft de toezichthouder besloten om het publiek te waarschuwen dat ze altijd moeten controleren en ervoor zorgen dat een entiteit of persoon bij haar is geregistreerd. Bovendien merkte de waakhond op dat het van vitaal belang is om de categorie financieel advies te controleren waarvoor een bedrijf is geregistreerd.

Volgens de FSCA zijn er gevallen geweest van entiteiten die zich registreerden om basisadviesdiensten voor producten met een laag risico aan te bieden voordat ze diensten gingen aanbieden die complex en riskant zijn.

FTX weerlegt FSCA claims

Ter verdediging van FTX zei de CEO van de beurs, Sam Bankman-Fried, eerder vandaag op Twitter:

We zouden enthousiast zijn om met de FSCA samen te werken en waarderen het dat ze dit onder onze aandacht hebben gebracht. We zijn niet op de hoogte van enig bereik van de FSCA, maar zouden graag in contact treden met de FSCA om te voldoen aan de vereisten. We hebben vandaag contact opgenomen om een dialoog te starten.

Het bericht dat beleggers waarschuwt tegen het gebruik van het op de Seychellen gebaseerde ByBit was vergelijkbaar met dat over FTX. FSCA wees er echter op dat pogingen om met de beurs te communiceren succesvol waren, en ByBit sprak zijn bereidheid uit om een vergunning aan te vragen voor het aanbieden van financiële adviesdiensten en bemiddelingsdiensten in Zuid-Afrika.

Hoewel de beurs zei bereid te zijn deze wijzigingen aan te brengen, waarschuwde FSCA het publiek om voorzichtig te zijn bij de behandeling totdat het autorisatieproces is voltooid.

De inspanningen van de FSCA om consumenten te beschermen komen nadat twee broers een crypto handelsplatform hadden opgericht met de naam Africrypt, voordat ze de activiteiten plotseling stopzetten en verdwenen met 69.000 Bitcoin (BTC/USD) met een waarde van ongeveer $ 3,60 miljard.

La notizia Zuid-Afrikaanse FSCA waarschuwt beleggers voor FTX en ByBit era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*