Crypto-Prijzen.nl

Zimbabwe volgt El Salvador in het gebruik van Bitcoin (BTC)

Zimbabwe volgt El Salvador in het gebruik van Bitcoin (BTC)

Zimbabwe is taking steps to create crypto regulations

Het wereldwijde tempo van crypto adoptie duwt nu zelfs naar de kleine economieën, vooral die met gevallen van hoge inflatie. Zimbabwe is nu een van de landen die de toenemende adoptie van cryptovaluta beoordelen en zoeken naar manieren om van deze groei gebruik te maken.

De Zimbabwaanse regering heeft nu aangegeven het gebruik van Bitcoin (BTC/USD) te overwegen bij het doen van legale betalingen. Hiermee treedt het in de voetsporen van El Salvador.

Zimbabwe is van plan om Bitcoin te adopteren

Een lokale publicatie heeft onthuld dat de overheid Bitcoin nu als wettig betaalmiddel wil gebruiken om aan de groeiende vraag te voldoen en gebruik te maken van de technologische mogelijkheden.

De lokale publicatie citeerde de vaste secretaris en het hoofd van het kantoor van de president, brigade-kolonel Charles Wekwete, die opmerkte dat de regering al besprekingen voerde met bedrijven over de kwestie.

Wekwete verklaarde dat de sector digitale activa met zijn eigen uitdagingen kwam, waaronder het mogelijk maken van witwassen, illegale activiteiten en het toestaan van mensen om niet-geregistreerde grensoverschrijdende geldoverdrachten uit te voeren.

Hij verklaarde verder dat de regering werkte aan manieren om de sector te reguleren om investeerders te beschermen en de financiële toekomst van het land veilig te stellen. Daarom heeft de overheid alle kernsectoren betrokken om inzicht te krijgen alvorens grote veranderingen door te voeren.

Het kabinet heeft het kader voor de digitale economie ingedeeld in de nationale Ontwikkelingsstrategie 1. Het kabinet merkt op dat dit kader overheden en bedrijven verbindt om onderdeel te worden van de zich ontwikkelende digitale economie.

Wereldwijde acceptatie van Bitcoin is hoog

De El Salvador Bitcoin wet is zeer succesvol geweest. Zelfs na veel scepsis is het land erin geslaagd om grote winsten te behalen met het gebruik van Bitcoin. De president van het land, Nayib Bukele, heeft het voortouw genomen om deze wet te laten slagen. Bukele verklaarde onlangs dat de winsten van Bitcoin holdings zouden worden gebruikt om 20 scholen te bouwen.

Afrika is ook naar voren gekomen als een belangrijke crypto hub, met inflatie die mensen ertoe aanzet hun spaargeld in de vorm van crypto te houden. Een recent rapport van Chainalysis tussen juli 2020 en juni 2021 toonde aan dat de cryptomarkt in Afrika met 1200% was toegenomen, met de hoogste acceptatie in Kenia, Nigeria, Zuid-Afrika en Tanzania.

The post Zimbabwe volgt El Salvador in het gebruik van Bitcoin (BTC) appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*