Crypto-Prijzen.nl

Zijn op meme gebaseerde aandelen weer aan het rallyen?

Zijn op meme gebaseerde aandelen weer aan het rallyen?

Eerder dit jaar zorgden aandelen van sommige bedrijven ervoor dat de sociale media en de aandelenmarkt bruisden, omdat ze massale steun kregen van de beroemde WallStreetBets Reddit groep.

Het lijkt erop dat dezelfde aandelen weer beginnen te rallyen, waardoor beleggers worden beloond die zelfs in hun turbulente tijden bij de aandelen zijn gebleven.

De meme-aandelen stijgen

Express Inc., AMC Entertainment Holdings Inc en GameStop Corp zijn deze week allemaal met meer dan 37% gestegen.

Dit toont een opleving die in maanden niet is waargenomen sinds de stijging van eind januari, toen individuele beleggers zich verzamelden om ongekende belangstelling te tonen voor sommige aandelen die door Wall Street zijn achtergelaten.

In vergelijking met de opleving in januari is de prijsstijging van deze week echter relatief matig. Maar het heeft een impact gehad op Reddit-forums, Twitter-feeds en Discord-chatrooms.

Net als de rally in januari lijkt het erop dat detailhandelaren de opleving aandrijven, hoewel de katalysator onduidelijk blijft.

Een analist bij Wedbush Securities, Michael Pachter, verklaarde dat de stormloop naar minder gewaardeerde aandelen weer aan de gang is. Hij zei dat degenen die deze stormloop bedenken, wederom Reddit handelaren zijn.

“De Reddit raiders zijn weer bezig”, verklaarde hij, aangezien de aandelen van AMD en GameStop woensdag tot de meest verhandelde aandelen behoorden.

Oververkochte niveaus van de speculatieve markt

De aandelen van AMC Entertainment, een Reddit doelwit, stegen woensdag met 19,2% en stuwden de wekelijkse winst naar meer dan 60%. Een ander Reddit doelwit, GameStop, steeg dezelfde dag met 15,8%, waardoor de wekelijkse winst op 37% kwam.

Bed Bath & Beyond en BlackBerry waren andere populaire meme aandelen die herstelden, met respectievelijk 11,6% en 9,9% winst.

Strategen denken dat die recente stijging het resultaat is van de oververkochte niveaus van de speculatieve activa. Vorige week verloor Bitcoin (BTC / USD) de afgelopen week maar liefst 40%. Andere crypto-activa zoals Ethereum (ETH / USD) daalden ook in waarde. Hoewel een deel van de verliezen deze week zijn goedgemaakt, hadden ze nog steeds een impact op andere markten.

The post Zijn op meme gebaseerde aandelen weer aan het rallyen? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*