Crypto-Prijzen.nl

Zijn cryptocurrencies het nieuwe goud in India?

Zijn cryptocurrencies het nieuwe goud in India?

Indiase huishoudens staan bekend om hun affiniteit met goud, maar 2020 zorgde voor een opmerkelijke verschuiving in de allocatie van investeringen. Terwijl Indiërs meer dan 25.000 ton goud bezitten, stegen de investeringen in cryptocurrencies het afgelopen jaar van ongeveer $ 200 miljoen tot bijna $ 40 miljard, ondanks een voorgesteld handelsverbod en regelrechte vijandigheid jegens de activaklasse, meldt Bloomberg.

Dit roept de vraag op of Bitcoin (BTC/USD) en andere cryptocurrencies inderdaad het nieuwe digitale goud worden?

Het veelbelovende nieuwe goud

De goudmarkt van India is veel groter dan de markt voor cryptocurrency en is er een die geworteld is in hun cultuur. Er is echter een verschuiving in het sentiment aan de gang, aangezien de grootste cryptobeurzen in het land een toename van de dagelijkse handelsactiviteit lieten zien van $ 10,6 miljoen vorig jaar naar $ 102 miljoen nu.

De jonge Richi Sood vertegenwoordigt een groeiende trend. Ze heeft het afgelopen jaar het equivalent van $ 13.400 geïnvesteerd in roepies in crypto’s. Ze wordt vergezeld door meer dan 15 miljoen andere Indiërs die digitale munten kopen en verkopen, waardoor het land in een stroomversnelling kan komen om te wedijveren met de 23 miljoen Amerikanen die ook in crypto’s investeren. Sood vertelde Bloomberg:

Ik zet mijn geld liever in crypto dan in goud. Crypto is transparanter dan goud of onroerend goed en het rendement is hoger in korte tijd.

Cryptocurrency advocaat en mede-oprichter van ZebPay Sandeep Goenka vertelde Bloomberg ook dat jonge mensen het gemakkelijker vinden om in crypto’s te investeren omdat het “proces heel eenvoudig is”. Goenka voegde eraan toe dat een Indiase belegger alleen maar online hoeft te gaan en binnen enkele seconden crypto’s kan bezitten. Daarentegen moet goud worden geverifieerd.

Onzekerheid over regelgeving is nog steeds een obstakel

Juridische onzekerheid is een van de grootste uitdagingen voor bredere acceptatie in India. Toch zijn de mensen bereid dit risico te nemen, zoals blijkt uit de toenemende adoptie. De sector staat bol van het aantal tekortkomingen in de regelgeving. De 22-jarige investeerder Keneth Alvares zegt:

Ik denk dat na verloop van tijd iedereen het in elk land zal adopteren. Op dit moment is het allemaal eng met regelgeving, maar ik maak me er geen zorgen over, want ik ben niet van plan om voorlopig iets te verwijderen.

Ondertussen vertoont de Indiase regering geen tekenen van volledige omarming van digitale munten, ondanks recente stappen in de goede richting. De nationale bank heeft hierover haar bezorgdheid geuit. Zes maanden geleden stelden de autoriteiten een verbod op cryptohandel voor, dat niet werd aangenomen. India is niet het enige land met deze neiging. Het is Binance onlangs verboden om gereguleerde zaken te doen in het VK.

Markt repercussies

Het is begrijpelijk dat grotere beleggers zich ontmoedigd voelen om hun belangen openlijk te bespreken. Bloomberg sprak met een bankier die meer dan $ 1 miljoen in crypto had gekocht, die zei dat hij zich zorgen maakte over fiscale invallen met terugwerkende kracht gezien het ontbreken van regels voor inkomstenbelasting op dit moment.

The post Zijn cryptocurrencies het nieuwe goud in India? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*