Crypto-Prijzen.nl

Zal de wereldwijde NFT markt het komende decennium met een duizendvoud groeien?

Zal de wereldwijde NFT markt het komende decennium met een duizendvoud groeien?

Een NFT, of ‘non-fungible token’, is een uniek digitaal bestand dat zaken als foto’s of video’s online kan weergeven. NFT eigendom wordt opgeslagen en gevolgd met behulp van blockchains, dezelfde technologie die cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC/USD) ondersteunt.

NFT’s verschillen van cryptocurrencies doordat ze uniek zijn en niet onderling uitwisselbaar. Omdat ze uniek zijn, kunnen populaire NFT’s extreem waardevol zijn en van eigenaar wisselen voor grote hoeveelheden geld.

NFT’s bestaan al sinds het midden van de jaren 2010, maar het duurde tot 2017 voordat de industrie de aandacht trok. Een nieuw spel genaamd CryptoKitties werd gelanceerd, waarin mensen digitale katten konden kopen, verzamelen en zelfs fokken. Nu we vooruit springen naar 2021 en de NFT markt is geëvolueerd met digitale activa van miljoenen dollars.

De opkomst en ondergang van NFT’s

De eerste paar maanden van 2021 waren anders dan alle voorgaande periodes, aangezien de NFT markt alle eerdere records verbrak. Het totale handelsvolume van NFT’s daalde van 310 miljoen dollar in maart tot 150 miljoen dollar in april, waardoor sommigen tot de conclusie kwamen dat de zeepbel al aan het barsten was. Sommigen zijn van mening dat de prijsstijging pure technische speculatie is met weinig waarde of nut achter de producten die worden verkocht.

Het handelsvolume zal naar verwachting op korte termijn (eind 2021 en in de eerste drie maanden van 2022) toenemen. We zien duidelijke voorbeelden van grote volatiliteit, de onderstaande infographic laat bijvoorbeeld een volumedaling zien van $ 150 miljoen in april naar ongeveer $ 140 miljoen in mei.

We zien een even hoge volatiliteit in het zoekvolume van gebruikers als bij het handelsvolume, wat misschien had kunnen worden verwacht. Google toont bijvoorbeeld een zoekpopulariteitsscore van slechts 26 in februari, helemaal oplopend tot 90 in maart en vervolgens terug naar ongeveer 25 in juni en juli.

NFT unieke actieve wallets

Deze statistiek hoeft niet te worden vertaald naar actieve dagelijkse gebruikers omdat deze verwijst naar unieke adressen die interageren met een bepaald slim contract. In-game NFT’s en de ‘play-to-earn’ beweging hebben de groei in-game activiteit grotendeels gestimuleerd. In het derde kwartaal van 2021 genereerden in-game NFT verzamelobjecten $ 2,32 miljard aan verkopen volgens gegevens die worden aangehaald door CoinTelegraph. Dit is goed voor bijna een kwart van het totale NFT handelsvolume voor de periode. In het aangehaalde onderzoek staat:

“Te midden van alle euforie rond Ethereum (ETH/USD) collecties zoals CryptoPunks en Bored Ape Yacht Club (BAYC), wordt de rol die NFT in-game items speelden misschien over het hoofd gezien.”

Na een daling in mei en juni 2021 is de industrie weer op de rails en sindsdien nemen de aantallen gestaag toe. In augustus van dit jaar steeg ETHER met 35,10% toen Ethereum meer dan $ 500 miljoen aan tokens (147.759 ETH) verbrandde nadat EIP-1559 was geactiveerd.

Solana (SOL/USD) sloot augustus op meer dan $ 100, na een stijging van meer dan 175% ten opzichte van de voorgaande maand. Solana bereikte in september bijna $ 200 en handelde in oktober ten noorden van $ 250. Al deze resultaten waren van invloed op het aantal wallets, dat in augustus en vooral in september toenam.

Geoff Osler, CEO en mede-oprichter van NFT app S!NG, zegt hetzelfde. De NFT rage werd waarschijnlijk veroorzaakt door de “opgehoopte vraag” van activa die waren verzameld door stijgende cryptocurrency prijzen. Op dit moment is de markt stabiel.

Handelsvolume en marktkapitalisatie

Luke Lango, een op groei gerichte aandelenbelegger en analist, schreef op 5 september:

In 2020 deed de wereldwijde NFT markt ongeveer $ 338 miljoen aan transactievolume. De wereldwijde markt voor verzamelobjecten – inclusief fysieke ruilkaarten, games, speelgoed, auto’s en meer – is een markt van $ 370 miljard. Dat is meer dan duizendvoudig. Volgens onze logica kan (en zal) de wereldwijde NFT markt de komende 10 jaar dan ook met een factor 1000 groeien.

Gauthier Zuppinger, Chief Operating Officer van Nonfungible, vertelde CNBC in een interview:

Het punt is dat, elke keer dat je zo’n snelle stijging van een trend opmerkt, je een relatieve daling zult zien, wat in feite staat voor een marktstabilisatie.

CNBC sprak ook met Nadya Ivanova, Chief Operating Officer van L’Atelier, een onderzoeksbureau verbonden aan BNP Paribas, om haar voorspelling te krijgen:

High-profile NFT’s die voor miljoenen dollars werden verkocht, was een zeker teken dat de markt ze als speculatieve activa behandelde. En markten voor speculatieve activa zijn per definitie onstabiel en dreigen op te drogen. De grotere vraag voor NFT’s is hun waarde op lange termijn, die volgens ons waarschijnlijk aanzienlijk is. Naarmate augmented- en virtual reality technologie volwassen wordt, zullen normale mensen steeds meer van hun tijd – en dus geld – in virtuele omgevingen doorbrengen.

Gartner voorspelt dat tegen 2026 niet-fungible token gamification een onderneming naar de top 10 van meest gewaardeerde bedrijven zal stuwen. Al in 2022 zullen we bedrijven zien ploeteren in het creëren van NFT’s tegen een vergoeding volgens Forbes.

Q&A met Daniel Liu: mede-oprichter en CEO van INFLUXO

We hadden de gelegenheid om kort te spreken met Daniel Liu, investeerder, portfoliomanager en compliance expert in de blockchain ruimte. Hij is mede-oprichter en CEO van INFLUXO en de partner van INBlockchain, een van de meest invloedrijke investeringsgroepen in de Aziatische crypto ruimte.

Vraag: Hoe hoog denkt u dat de marktkapitalisatie voor NFT’s tegen het einde van dit jaar zal bereiken?

Liu: De NFT markt is dit jaar getuige geweest van een vulkanische groei toen de omzet van digitale verzamelobjecten 2 miljard dollar volgens het JP Morgan rapport bereikte. De NFT koorts zal niet afnemen naarmate de commerciële topmerken binnenkomen. Tegen het einde van het jaar kunnen we een NFT markt verwachten met meer dan $ 10 miljard

Vraag: Kunt u een voorspelling doen waar dit over vijf jaar zou kunnen staan?

Liu: De generatieverschuiving van de fysieke wereld naar de virtuele wereld heeft ertoe geleid dat NFT, als eigendomsvorm van digitale activa, veel bredere toepassingen heeft. We hebben net het begin gezien van de kunst NFT’s en NFT’s in gaming. Alleen al het potentieel voor deze twee secties is opmerkelijk.

De totale marktkapitalisatie van de wereldwijde traditionele kunstmarkt wordt geschat op 50 miljard dollar in 2020. De online gaming industrie genereerde dit jaar 175 miljard dollar. Over vijf jaar zou de NFT markt van digitale verzamelobjecten gemakkelijk de helft van de taart kunnen overnemen, en we worden geconfronteerd met een markt van honderd miljard.

Vraag: Wat zijn volgens u de belangrijkste factoren die deze marktgroei beïnvloeden en waarom?

Liu: Het herhalen van de tools (zoals NFT portemonnee en marktplaats) en een betere gebruikersinterface zal ongetwijfeld de drempel verlagen en massale aanpassing stimuleren. De gemeenschapsvorming van een NFT project is ook van cruciaal belang voor openbaar onderwijs en naamsbekendheid.

The post Zal de wereldwijde NFT markt het komende decennium met een duizendvoud groeien? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*