Crypto-Prijzen.nl

Zal de cryptomarkt volatieler worden nu de Amerikaanse inflatie 8,2% bereikt? Metaverse projecten als Metacade zouden kunnen stijgen

Zal de cryptomarkt volatieler worden nu de Amerikaanse inflatie 8,2% bereikt? Metaverse projecten als Metacade zouden kunnen stijgen

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) kwam uit op 8,2%. Het cijfer is een jaar-op-jaar schatting die op maandbasis wordt verstrekt en die inzicht geeft in de jaarlijkse prijsstijgingen voor consumenten. Hoewel het onduidelijk is hoe en hoeveel inflatie de cryptomarkten in de loop van de tijd zal beïnvloeden, kan het scenario voordoen waarin voordelen van crypto enkele grote veranderingen voor de wereld van Web3 met zich meebrengen.

Te midden van deze negatieve omstandigheden is er één groot lichtpunt voor mensen die graag in crypto willen investeren. Metacade heeft een enorm potentieel voor de toekomst getoond en de token presale was een van de weinige groeikansen die op elke wereldmarkt te vinden zijn.

Booms en Busts – een bijproduct van het TadFi-systeem?

Het oude financiële systeem maakt voortdurend boom- en bustcycli door. Deze cycli compenseerden de aanvoer van de Amerikaanse dollar, die onbeperkt werd nadat de Federal Reserve in de 20e eeuw werd opgericht. Sinds 1913 is de dollar losgekoppeld van de wereldwijde aanvoer van goud. In die periode verloor het 96% van zijn waarde, wat leidt tot een onvermijdelijke stijging van de consumentenprijzen.

Als de prijzen te hoog worden, stoppen consumenten met uitgeven. Dit verlaagt de omzet voor bedrijven, terwijl ze dezelfde (of hogere) productiekosten hebben. Dit leidt doorgaans tot ontslagen, waardoor de uitgaven verder kunnen worden verlaagd, en na verloop van tijd kunnen bubbels kapot springen. Deze prijsveranderingen hebben invloed op de aandelenkoersen, de wil om te investeren en op de kosten van goederen en diensten. Momenteel bevinden we ons aan het einde van een 14 jaar durende hoog conjunctuurcyclus, wat slecht nieuws is voor de nabije toekomst van de wereldeconomie.

De Federal Reserve probeert ervoor te zorgen dat we een “zachte landing” hebben door de rentetarieven te verhogen, en je kunt in de onderstaande grafiek zien dat dit de afgelopen maanden een positief effect heeft gehad op de CPI. De inflatie is echter nog steeds hoog.

Hoe heeft de inflatie impact op investeren in crypto?

Er zijn 2 belangrijke argumenten. Een is dat de voortdurende devaluatie van de Amerikaanse dollar een volledig verlies van vertrouwen in het oude financiële systeem zal veroorzaken, waardoor meer mensen zullen afzien van het gebruik van de Amerikaanse dollar en eventueel overstappen naar schaarse digitale valuta zoals Bitcoin. Met een grotere vraag naar Bitcoin zal de prijs onvermijdelijk stijgen omdat het een permanent vast aanbod heeft.

Aan de andere kant zijn cryptocurrencies momenteel gekoppeld aan de waarde van traditionele technologieaandelen, zoals Apple (AAPL) of Microsoft (MSFT). De huidige crypto-bearmarkt viel samen met grote prijscrashes in de S&P500, waarbij technologieaandelen aanzienlijk daalden, zoals Tesla (TSLA) met 60% en Meta/Facebook (META) met 75%.

In hetzelfde tijdsbestek heeft Bitcoin 77% van zijn waarde verloren. Cryptomarkten volgen doorgaans de prijs van Bitcoin, en met name altcoins kunnen hard worden geraakt. Veel altcoins hebben in 2022 prijsverlagingen ondergaan van wel 90%.

Kortom, inflatie, booms, busts, aandelen en investeren in crypto zijn allemaal nauw met elkaar verbonden. Op dit moment zien we behoorlijk rampzalige prijsacties als gevolg van hoge inflatie niveaus en een verlies van het vertrouwen van beleggers, en crypto is net zo zwaar getroffen als elke andere activaklasse.

Er is echter nog een beetje goede hoop voor degenen die willen investeren in crypto. Projecten die in deze negatieve tijden goed worden opgebouwd en goed presteren, hebben een grote kans om krankzinnige winsten te behalen naarmate de markten zich herstellen. Een voorbeeld van een cryptoproject in een vroeg stadium dat een aantal grote prijsstijgingen registreert tijdens deze bearish omstandigheden, is Metacade.

Wat is Metacade (MCADE)?

Metacade bouwt een enorme metaverse arcade in de wereld van Web3. Hoewel veel van zijn altcoin-tegenhangers de afgelopen tijd slecht presteerden, geniet Metacade van een heel ander niveau van succes. De belangrijkste reden hiervoor is dat het project net zijn presale heeft gelanceerd en dat investeerders sterk overtuigd zijn van de toekomstige waarde ervan.

Om hier meer over te weten te komen, gaat dit artikel diep in op de functies die worden aangeboden door Metacade. Het is duidelijk waarom mensen die in crypto willen investeren zo optimistisch zijn over dit nieuwe op blockchain gebaseerde spel.

Play-to-earn mogelijkheden

Aangezien Metacade een enorme arcade bouwt in de metaverse, zal het platform een ​​breed scala aan spannende play-to-earn-spellen bieden waar spelers van kunnen genieten. Play-to-earn gaming is een nieuwe technologische ontwikkeling voor blockchain. De wereldwijde game-industrie heeft meer dan 3 miljard actieve gebruikers en blockchain kan dezelfde kerngameplay bieden als legacy-studio’s, terwijl het ook geïntegreerde financiële beloningen voor alle spelers oplevert.

Metacade zal de thuisbasis zijn van een lange lijst met daarop verschillende play-to-earn-games en lijkt een hub te worden voor GameFi-spelers. Het project zal ook toernooien op het platform aanbieden, waaraan competitieve spelers kunnen deelnemen en kunnen strijden voor de kans om grote MCADE-prijzen te winnen. Naast play-to-earn zijn er dus talloze andere mogelijkheden om via het platform te verdienen.

Gericht op de community

Hoewel legacy gaming-platforms centraal worden beheerd en beheerd, werken blockchain-games iets anders. Metacade zal in de loop van de tijd werken om een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) te worden, die haar gebruikers volledige controle zal geven over de toekomst van het platform zelf.

Aangezien crypto-enthousiastelingen natuurlijke voorstanders zijn van zelfbewaring, is dit zeer aantrekkelijk gebleken voor investeerders. Na verloop van tijd zullen MCADE-houders MCADE-tokens kunnen gebruiken om te stemmen over bestuursvoorstellen en rechtstreeks invloed uit te oefenen op de toekomst van een top Web3-gaming platform.

Hoeveel zou Metacade kunnen profiteren van een haperende Amerikaanse economie?

Tijdens deze bearish omstandigheden hebben investeerders het vertrouwen in veel van hun eerdere aankopen verloren, wat heeft geleid tot rode cijfers in verschillende belangrijke markten, waaronder technologie en cryptocurrency.

Sommige delen van Web3 blijven echter populair. NFT’s hebben bijvoorbeeld hun waarde behouden in vergelijking met de meeste aandelen en blockchain-gaming platforms blijven een groot aantal gebruikers van over de hele wereld aantrekken.

Metacade trekt veel aandacht binnen de Web3-community, omdat het een groot project zou kunnen zijn voor de toekomst van de industrie. Het project heeft plannen om zowel investeerders als gebruikers grote waarde te bieden en het heeft nog maar net zijn eerste investeringsronde gelanceerd.

Tijdens de MCADE-tokenpresale begint de tokenprijs bij $0,008. Dit zal naar verwachting stijgen tot $0,02 per MCADE-token voordat het later wordt vrijgegeven aan het grote publiek. Beleggers hebben gespeculeerd dat Metacade meer dan 100% in waarde zou kunnen stijgen tijdens suboptimale marktomstandigheden. Velen geloven nu dat dit het volgende grote ding in crypto zou kunnen zijn.
Neem hier deel aan de MCADE-presale.

Het bericht Zal de cryptomarkt volatieler worden nu de Amerikaanse inflatie 8,2% bereikt? Metaverse projecten als Metacade zouden kunnen stijgen verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*