Crypto-Prijzen.nl

Yield App CEO: DeFi is dood; lang leve DeFi

Yield App CEO: DeFi is dood; lang leve DeFi

Tim Frost, CEO van Yield App, zegt dat de inzinking in de markt voor gedecentraliseerde financiële (DeFi) tokens wijst op de ‘dood’ van DeFi.

Maar het is eigenlijk maar goed dat dit is gebeurd, merkt hij op, waarbij hij de recente prijsreacties op het vertrek van twee iconische DeFi ontwikkelaars uit de sector benadrukt als het keerpunt dat de industrie nodig had.

DeFi is dood maar ‘lang leve DeFi’

Eerder deze week kelderden DeFi tokens Fantom (FTM) en Yearn.finance (YFI) met dubbele cijfers voordat ze zich snel herstelden na het nieuws dat populaire ontwikkelaars Andre Cronje en Anton Nell de crypto ruimte volledig verlieten.

Projecten zoals Multichain en Solidly zagen ook de waarden van hun respectieve tokens enorm. En terwijl de markten reageerden, noemden sommige analisten de exits van Cronje en Nell als het begin van het einde voor projecten die er sterk mee verband houden.

Maar terwijl FTM en YFI deze week de dump benadrukten, heeft speculatie inderdaad gezien dat de prijzen van veel tokens “van een klif vallen”, merkte Frost op in e-mailopmerkingen.

De rotting omvat een bredere uitverkoop van digitale activa, waarbij de meeste DeFi “blue chips” van de eerste generatie sinds medio 2021 tot 80% van hun waarde hebben verloren.

En daar vinden we projecten als Uniswap (UNI), Aave (AAVE), MakerDAO (MKR) en Compound (COMP), voegde hij eraan toe.

Dus wat zegt de oprichter van de Yield App over de prijsdalingen bij DeFi en de exits van het duo?

Het vertrek van twee van DeFi’s beroemdste oprichters Andre Cronje en Anton Nell van de Fantom Foundation uit de sector deze week betekende een keerpunt voor gedecentraliseerde financiën en misschien wel digitale activa in het algemeen“, vertelde Frost aan Invezz.

Om zijn opmerking verder uit te leggen, voegde Frost eraan toe:

De focus is verschoven van symbolische speculatie naar het daadwerkelijke nut van DeFi. Terwijl deze tokens zijn gedaald, is de totale waarde die in de sector is vergrendeld, gestegen van 53 miljard dollar in maart 2021 tot meer dan 203 miljard dollar vandaag – een groei van 291%. DeFi is aantoonbaar geworden wat het moest zijn: een plek waar mensen rijkdom op de lange termijn kunnen genereren.”

Volgens de vermogensbeheerder heeft de “dood” van DeFi tokens de speculatie zien verschuiven, waarbij NFT’s en de metaverse momenteel de “pittigere” attracties bewijzen te zijn.

Met speculatie gericht op NFT’s, is dit beter voor DeFi?

Frost zegt ja en merkt op dat met speculatie elders gericht, “serieuze platforms en hun klanten” een kans hebben om opnieuw te bouwen. Dit zou de kans kunnen zijn voor een nieuw financieel ecosysteem.

In crypto, zelfs meer dan in andere delen van de wereldeconomie, zijn mensen altijd op zoek naar het volgende beste. Dus iedereen die de dood van DeFi aankondigt omdat de tokenprijzen niet langer stijgen, slaat de plank volledig mis.”

Frost’s visie op het verkennen en toepassen van de best practices van TradFi is eenvoudig: bewijs dat consumenten de bescherming hebben die ze momenteel niet hebben rond crypto ecosystemen. Ook belangrijk is de noodzaak om beste praktijken toe te passen zonder te wachten op regelgevende kaders.

Beveiligingssystemen van topklasse zijn niet genoeg, CeFi en DeFi platforms moeten bewijzen dat ze de troeven hebben die ze zeggen te hebben“, concludeerde hij.

Yield App is een platform voor digitaal vermogensbeheer met meer dan $ 500 miljoen aan beheerd vermogen. Het wordt mogelijk gemaakt door YLD, een utility token dat gebruikers kunnen gebruiken om tot 12% aan jaarlijkse rente te verdienen.

Het bericht Yield App CEO: DeFi is dood; lang leve DeFi verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*