Crypto-Prijzen.nl

Yamp Finance introduceert YAMP, een token dat tijdelijk verliesrisico elimineert

Yamp Finance introduceert YAMP, een token dat tijdelijk verliesrisico elimineert

Op de gemeenschap gerichte, multi-chain launchpad Starter kondigde de lancering aan van het token $YAMP in samenwerking met het geautomatiseerde crypto leenplatform Yamp Finance. Het platform is het eerste in zijn soort dat LP tokens gebruikt als geautomatiseerd leenonderpand op vier verschillende blockchains. Het token vermindert het risico op tijdelijk verlies veroorzaakt door de volatiliteit van het handelspaar en stelt iedereen in staat een nieuw uitleenpaar voor tokens op Serum, UniSwap, PancakeSwap en QuickSwap te vermelden.

$7 miljard opgesloten in LP tokens op AMM beurzen

Liquiditeitsverschaffers zijn door AMM beurzen verplicht om vergrendelde LP tokens aan te houden, waardoor op dit moment ongeveer $ 7 miljard in LP tokens op dergelijke beurzen is vergrendeld. Liquiditeitsverschaffers missen vaak manieren om het geld te gebruiken, zoals het lenen van tokens om arbitrage uit te voeren, belastingen te beheren, opbrengsten te verdienen en posities af te dekken. Hoewel hefboomwerking praktisch ongehoord is in DeFi, is het prominent aanwezig op Binance en andere gecentraliseerde beurzen.

$YAMP verkleint de risico’s van overmatige zekerheidstelling

Momenteel maken de meeste platforms hefboomposities zeer riskant door kredietnemers te verplichten te veel onderpand te verstrekken. Er is altijd het risico dat de leningwaarde hoger wordt dan de onderpandwaarde bij een DeFi lening met onderpand. Het onderpand wordt in dit geval geliquideerd om de geldschieter terug te betalen. Yamp Finance elimineert het wanbetalingsrisico en maakt een hefboomwerking van ten minste 10x op geleende posities mogelijk, waardoor het risico voor het onderpand van de lener wordt verminderd. Liquiditeitsverschaffers kunnen een token als onderpand gebruiken via hun LP tokens die door datzelfde token worden ondersteund. Omdat de leningswaarde overeenkomt met de LP tokenwaarde, wordt een betrouwbaardere en veiligere liquidatiedrempel gecreëerd.

Een governance token met vaste levering

$YAMP heeft als bijkomend voordeel dat het een governance token is met een vast aanbod, wat neerkomt op 70 miljoen tokens. Gebruikers kunnen viervijfde van de rente die wordt gegenereerd in het leenplatform innen, waardoor ze een passief inkomen kunnen genieten. Starter heeft met succes Cake Monster (MONSTA), WISE Token (WISE), Wall Street Bets (WSB), Bakery Tools (TBAKE), FOMO Labs (FOMO) en andere blockchain projecten gelanceerd. Een flink aantal is in de eerste minuten en zelfs seconden uitverkocht.

The post Yamp Finance introduceert YAMP, een token dat tijdelijk verliesrisico elimineert appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*