Crypto-Prijzen.nl

XRP prijsvoorspelling: wat nu na de spectaculaire opleving?

XRP prijsvoorspelling: wat nu na de spectaculaire opleving?

De prijs van Ripple (XRP/USD) steeg tijdens het weekend toen investeerders het voortdurende circus tussen Ripple Labs en de Securities and Exchange Commission (SEC) zagen. De XRP-prijs schoot naar een hoogste punt in meerdere weken van $ 1.2290, wat ongeveer 42% boven het laagste niveau in september was.

Ripple Labs en SEC rechtszaak

In december vorig jaar heeft de SEC een grote rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs en enkele van zijn topfunctionarissen. De kern van de zaak gaat over de vraag of XRP moet worden geclassificeerd als een beveiliging of een digitale valuta zoals ETH en Bitcoin. De SEC stelt dat XRP een financiële zekerheid is, waarop zij toezicht moet houden.

De zaak is de afgelopen maanden voortgezet. De grootste vertraging vond een paar maanden geleden plaats toen de rechter die toezicht hield op de zaak de SEC toestond haar onderzoeksmissie voort te zetten. En in een brief vorige week beschuldigde Ripple Labs de SEC van haar praktijken tijdens de zaak.

Precies, het beschuldigde de SEC van het niet reageren op de 30.000 verzoeken om toelating (RoA) die het bij het bureau had ingediend. De SEC stelt dat de RoA’s niet nodig zijn en dat het meer dan 100 uur heeft besteed aan het beantwoorden van de eerste 254 verzoeken.

De XRP prijs steeg ook, zelfs na een belangrijke week waarin Stellar Foundation een blockchain deal sloot met MoneyGram, het overmakingsbedrijf. Door de deal zal het bedrijf USD Coin aanbieden, een stablecoin die wordt aangeboden door Circle. Het token is gemaakt met behulp van Stellar’s technologie. Het betekent dat transacties in MoneyGram binnenkort bijna realtime kunnen plaatsvinden.

De deal tussen Stellar en MoneyGram is opmerkelijk omdat Ripple Labs een vergelijkbare deal heeft met het bedrijf. De deal werd opgeschort toen de SEC de rechtszaak aanspande.

De XRP prijs steeg ook in een tijd waarin andere cryptocurrencies stabiel bleven. Bitcoin bleef comfortabel boven $ 50.000, terwijl Ethereum boven $ 3.600 ligt.

XRP prijsvoorspelling

XRP price

De 4-uurgrafiek laat zien dat de XRP prijs de afgelopen weken in een grote bullish trend is geweest. Met name heeft de valuta een omgekeerd hoofd en schouderspatroon gevormd. En tijdens het weekend slaagde de munt erin om boven de halslijn van dit patroon te komen op $ 1.1300. Bij prijsactie-analyse is een omgekeerd H&S patroon meestal een bullish signaal.

Het bewoog ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Daarom zal de munt waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de volgende belangrijke weerstand op $1.300.

The post XRP prijsvoorspelling: wat nu na de spectaculaire opleving? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*