Crypto-Prijzen.nl

Wormhole hack gerangschikt als de vierde grootste in crypto

Wormhole hack gerangschikt als de vierde grootste in crypto

Hacks in de decentralized finance (DeFi) sector zijn de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. De laatste aanval was op de Wormhole brug die de blockchain van Ethereum (ETH/USD) en Solana (SOL/USD) met elkaar verbindt.

Een aanvaller slaagde erin om $ 320 miljoen aan Ethereum uit het protocol te halen, en hoewel deze fondsen sindsdien zijn hersteld, heeft de hack een deuk achtergelaten en is het gerangschikt als de vierde grootste crypto hack aller tijden.

Op vier na grootste crypto hack

Een interview op CNBC ging over de aard van deze DeFi-hack met de senior directeur van Mandiant, Robert Wallace, die verklaarde dat de omvang van deze hack alles in de traditionele financiële sector in de schaduw stelt.

Volgens Wallace werd de grootste overval in de banksector gewaardeerd op $ 80 miljoen. Echter, met een hack van $ 320 miljoen die slechts de op drie na grootste is in DeFi, laat dit zien dat de ruimte groter zou kunnen zijn dan werd geschat.

Wallace drong er ook bij investeerders op aan om ervoor te zorgen dat ze goed worden beschermd voordat ze deelnemen aan een van de geavanceerde technologieën in de sector. Enkele van deze manieren zijn het doen van persoonlijk onderzoek en het begrijpen van de protocollen en investeringen in de sector.

Wallace raadde investeerders ook aan om “blue chip” platforms te gebruiken die al een tijdje in de DeFi sector zijn en beveiligingstests hebben ondergaan die de veiligheid van gebruikersfondsen garanderen. De platforms in deze categorie zijn MakerDAO, Compound, Uniswap en Aave.

Wormhole hack van $320 miljoen

De hack op de Wormhole brug vond plaats nadat een aanvaller misbruik had gemaakt van een kwetsbaarheid in het protocol. De hacker slaagde erin 120.000 ETH tokens te stelen. De fondsen zijn inmiddels hersteld naar het protocol. Het gestolen geld zat in verpakt Ethereum, een versie van het Ethereum token dat op andere blockchains werd gebruikt, in dit geval Solana.

Na deze exploit schreef Wormhole een bericht aan de hacker op de blockchain, met het verzoek het gestolen geld terug te geven en een premie van $ 10 miljoen te ontvangen. De hacker heeft echter nog niet publiekelijk op dit bericht gereageerd. Bovendien beloofde het protocol ook een beloning van $ 10 miljoen aan iedereen die zou kunnen leiden tot de arrestatie van de hacker.

La notizia Wormhole hack gerangschikt als de vierde grootste in crypto era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*