Crypto-Prijzen.nl

Wordt oktober 2021 een goede maand om te investeren in crypto?

Wordt oktober 2021 een goede maand om te investeren in crypto?

De markt voor cryptocurrency blijft goed presteren in de eerste handelsdagen van oktober 2021, Bitcoin heeft zich gestabiliseerd boven $ 45.000 ondersteuning en deze situatie ondersteunt ook de prijs van andere cryptocurrencies. Volgens de september editie van CryptoCompare’s Digital Asset Management Review neemt de interesse van institutionele beleggers in cryptocurrencies toe, terwijl Allied Market Research onlangs meldde dat de wereldwijde cryptocurrency markt tegen 2030 $ 4,94 miljard zou bereiken.

Een andere positieve informatie is dat crypto analysebedrijf Chainanalysis meldde dat de wereldwijde crypto adoptie onder retailbeleggers sinds het begin van het jaar met meer dan 800% was gestegen: onder leiding van India, Pakistan en Oekraïne. Meltem Demirors, Chief Strategy Officer (CSO) bij CoinShares, een investeringsmaatschappij voor digitale activa, zei dat Bitcoin tegen het einde van het jaar $ 100.000 zou kunnen bereiken, wat zeker een boost zou geven aan andere cryptocurrencies.

Aan de andere kant waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdag dat cryptocurrencies nieuwe uitdagingen vormen voor de financiële stabiliteit. De extreme stijging van de marktkapitalisatie wordt grotendeels toegeschreven aan de toegenomen interesse van beleggers in de crypto industrie en het IMF vereist dringende grensoverschrijdende samenwerking om regelgevingsrisico’s af te wenden.

Tijd om te investeren in cryptocurrencies?

Historisch gezien was oktober een positieve maand voor cryptocurrencies, aangezien zes van de laatste tien indrukwekkend waren voor Bitcoin en andere grote cryptocurrencies. Bitcoin steeg vrijdag naar het hoogste niveau sinds half september, ondersteund door een positief beleggerssentiment en ondersteunende opmerkingen van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell.

Jerome Powell zei donderdag in een getuigenis voor het Congres dat de Fed niet van plan was cryptocurrencies te verbieden, wat het optimisme rond de cryptocurrency markt een boost gaf. Ulrik K. Lykke, oprichter van crypto-activa hedgefonds ARK36, zei dat oktober typisch een bullish maand is voor cryptocurrencies. Ulrik K. Lykke voegde toe:

De markt voor digitale activa profiteert zowel van het seizoenseffect als van de over het algemeen positieve marktfundamentals. Het laatste kwartaal van het jaar heeft vaak sterke prestaties laten zien, en het is mogelijk dat we nieuwe all-time highs zullen zien.

Als u besluit om in oktober 2021 in cryptocurrencies te investeren, zou u Bitcoin op uw “watchlist” moeten hebben omdat de prijzen van andere crypto’s meestal in correlatie staan. Bitcoin handelt deze zondag boven het niveau van $ 47.000, wat aangeeft dat de prijs nog meer zou kunnen stijgen. Als de prijs het sterke weerstandsniveau van $ 50.000 doorbreekt, zou het volgende doel $ 53.000 kunnen zijn.

Maar als de prijs van Bitcoin onder de $ 40.000 ondersteuning daalt, zou dit een sterk verkoopsignaal zijn dat de hele cryptocurrency markt verder onder druk zou zetten.

Samenvatting

Historisch gezien was oktober een positieve maand voor cryptocurrencies, en volgens de Digital Asset Management review van CryptoCompare neemt de interesse van institutionele beleggers in cryptocurrencies toe. Als getuigenis voor het Congres zei de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, donderdag dat de Fed niet van plan was cryptocurrencies te verbieden, wat het optimisme rond de cryptocurrency markt een boost gaf.

The post Wordt oktober 2021 een goede maand om te investeren in crypto? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*