Crypto-Prijzen.nl

Wordt februari een goede maand om in crypto te investeren?

Wordt februari een goede maand om in crypto te investeren?

Januari was een zware maand voor de cryptocurrency markt en volgens gegevens van TradingView heeft de wereldwijde marktkapitalisatie voor cryptocurrency deze maand ongeveer $ 500 miljard verloren, en is het gedaald van ongeveer $ 2,2 biljoen naar $ 1,7 biljoen vandaag.

Januari is niet de enige zwakke maandelijkse prestatie die crypto investeerders hebben doorstaan, en in december 2021 verzwakte de markt met meer dan 15%.

De cryptocurrency markt leed ook een grote crash in mei 2021 te midden van zorgen over het Chinese Bitcoin mijnverbod en een oververmoeide omgeving. Hoewel de crash van mei de ernstigste was die de markt in tijden heeft gezien, lijkt het erop dat de prestaties van deze maand zullen dalen als de slechtste januari ooit voor cryptovaluta ooit.

De Amerikaanse centrale bank signaleerde vanaf maart renteverhogingen en een verschuiving van economische steunmaatregelen uit het pandemietijdperk. In dergelijke omstandigheden hebben risicovolle activa de neiging te lijden omdat de kosten van het lenen van geld duurder worden.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde ook dat cryptocurrencies nieuwe uitdagingen vormen voor de financiële stabiliteit. Volgens het IMF heeft de indrukwekkende groei van cryptocurrencies in het afgelopen jaar de onbedoelde gevolgen gehad van een “besmetting op de financiële markten”.

Bitcoin heeft ongeveer 45% van zijn waarde verloren in vergelijking met zijn hoogste punt ooit, maar Brett Harrison, president van FTX US, zei dat hij gelooft dat de Bitcoin prijzen in de nabije toekomst volatiel zullen blijven. Brett Harrison voegde toe:

Door de instroom van kapitaal, nieuwe bedrijven en infrastructuur rond de cryptocurrency markt zijn ze nog steeds optimistisch over de toekomst. Ik denk dat totdat er meer institutioneel geld in crypto komt, we markten zullen blijven zien die enigszins onstabiel zijn in termen van hun volatiliteit.

Harrison zei ook dat hij gelooft dat dit geen lange cryptowinter zal zijn, en dat de toestroom van institutionele belangstelling uiteindelijk een positieve invloed zou hebben op de prijsactie.

Tijd om te investeren in cryptocurrencies?

Als u besluit om in februari 2022 in cryptocurrencies te investeren, zou u Bitcoin op uw “watchlist” moeten hebben omdat de prijzen van andere crypto’s meestal in correlatie staan.

Bitcoin handelt deze maandag boven het niveau van $ 38.000, wat aangeeft dat de prijs binnenkort het niveau van $ 40.000 zou kunnen testen. Als de prijs het sterke weerstandsniveau van $ 45.000 doorbreekt, zou dit een boost geven aan de hele cryptocurrency markt.

Volgens analist Michaël van de Poppe zou dit het einde kunnen zijn van de mini-bearcyclus, en hij gelooft dat Bitcoin tot het derde kwartaal van 2023 in een bullmarkt zal blijven.

Veel instellingen begonnen cryptocurrencies te beschouwen als een uitstekende waardeopslag, terwijl Mike McGlone, Senior Commodity Strategist bij Bloomberg, zei dat hij gelooft dat 2022 een succesvol jaar zal zijn voor Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Overzicht

Januari was een zware maand voor de cryptocurrency markt en volgens gegevens van TradingView heeft de wereldwijde marktkapitalisatie voor cryptocurrency deze maand ongeveer $ 500 miljard verloren. Als u besluit om in februari 2022 in cryptocurrencies te investeren, zou u Bitcoin op uw “watchlist” moeten hebben omdat de prijzen van andere crypto’s meestal in correlatie staan.

La notizia Wordt februari een goede maand om in crypto te investeren? era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*