Crypto-Prijzen.nl

WisdomTree lanceert 3 crypto ETP’s voor Europese klanten

WisdomTree lanceert 3 crypto ETP’s voor Europese klanten

Wisdom Tree, een van de grootste vermogensbeheerders, heeft de notering aangekondigd van drie nieuwe crypto exchange-traded products (ETP’s) in Europa. De drie ETP’s zijn genoteerd aan de Zwitserse beurs SIX en Borse Xetra.

De drie nieuwe ETP’s voor cryptocurrency mandjes omvatten mega-cap en altcoin ETP’s. De drie ETP’s – The Wisdom Tree Crypto Market (BLOC), WisdomTree Crypto Altcoins (WALT) en WisdomTree Crypto Mega Cap Equal Weight (MEGA) – zijn al genoteerd voor de handel.

WisdomTree lanceert drie crypto ETP’s

MEGA heeft een gelijkgewogen toewijzing aan mega-cap digitale activa zoals Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD). Deze ETP heeft een totale kostenratio (TER) van 0,95%. Aan de andere kant hebben BLOC en WALT vergoedingen van 1,45%.

Aan de andere kant biedt BLOC blootstelling aan cryptocurrency activa die 70% van de cryptomarkt uitmaken. Bovendien is het fonds opgericht voor mensen die op zoek zijn naar liquiditeit en blootstelling aan de cryptomarkt.

De onderliggende activa die onder het nieuwe fonds zijn opgenomen, zijn onder meer Bitcoin, Ethereum, Cardano, Bitcoin Cash, Litecoin, Polkadot en Solana.

Het derde fonds, bekend als WALT, biedt beleggers de kans om hun beleggingen te diversifiëren naar activa die niet als megacap worden geclassificeerd. Dit fonds omvat momenteel Cardano, Bitcoin Cash, Litecoin, Polkadot en Solana, met een maximale weging van 50% voor de munten.

WisdomTree gelooft in crypto

Het hoofd van digitale activa voor WisdomTree in Europa, Jason Guthrie, sprak over deze ontwikkeling en verklaarde dat het bedrijf geloofde in de kracht van cryptocurrencies als activaklasse. Hij verklaarde dat de cryptomarkt een geavanceerd hulpmiddel wordt voor institutionele beleggers.

“Dat is precies wat we hier hebben ontwikkeld, een reeks ETP’s van institutionele kwaliteit waarmee beleggers een gediversifieerde blootstelling aan cryptomarkten kunnen krijgen en, meer in het algemeen, kunnen deelnemen aan de potentiële groei van de gedecentraliseerde economie, inclusief native cryptocurrencies, betalingen, slimme contracten , DeFi en NFT’s.”

In april kondigde WisdomTree aan dat het zijn assortiment cryptocurrencies zou uitbreiden door een Ethereum strategie te lanceren die bekend staat als WisdomTree Ethereum ETP (ETHW). In september breidde het bedrijf de afdeling van zijn digitale activa uit met de benoeming van Benjamin Dean als directeur van de afdeling van zijn digitale activa.

The post WisdomTree lanceert 3 crypto ETP’s voor Europese klanten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*