Crypto-Prijzen.nl

Wikipedia stopt crypto donaties na deze 8 jaar te hebben geaccepteerd

Wikipedia stopt crypto donaties na deze 8 jaar te hebben geaccepteerd

De Wikimedia Foundation (WMF), de non-profitorganisatie die Wikipedia beheert, heeft aangekondigd dat het stopt met het accepteren van cryptodonaties.

In een update van het WMF zei de organisatie dat het “heeft besloten om de directe acceptatie van cryptocurrency als donatiemiddel stop te zetten” en ook dat het ook zijn Bitpay-account zal sluiten.

De beslissing werd genomen na een langdurig debat tussen ongeveer 300 WMF-leden, van wie de meerderheid stemde om cryptodonaties te verwijderen. 234 leden stemden om cryptodonaties te verwijderen, terwijl 94 leden stemden om de cryptodonaties te behouden.

WMF accepteert al ongeveer 8 jaar cryptodonaties sinds het in 2014 met de dienst begon.

Enkele van de redenen die ten grondslag lagen aan het besluit van het WMF om cryptodonaties stop te zetten, zijn onder meer de milieu-impact van Bitcoin, de risico’s van oplichting en het feit dat de cryptodonaties die het WMF ontving klein waren in vergelijking met de traditionele methoden van doneren.

In 2021 verzamelde WMF bijvoorbeeld slechts ongeveer $ 130.100 aan Bitcoin-donaties, wat slechts 0,08% is van het totaal aan donaties.

Herevaluatie van het WMF-beleid

De stemming die werd gehouden door WMF-leden zorgde ervoor dat de WMF zijn beleid met betrekking tot het accepteren van Bitcoin-, Bitcoin Cash- en Ethereum-bijdragen heroverweegde.

Molly White, een oude Wikipedia-editor die GorillaWarfare op Wikipedia heet en de maker van Web3 Is Going Just Great is, was de eerste in januari die suggereerde dat Wikipedia zou moeten stoppen met het accepteren van cryptodonaties. Met als argument dat het accepteren van de cryptodonaties in strijd was met haar toezegging aan ecologische duurzaamheid. Molly voerde ook aan dat het accepteren van cryptodonaties aantoonde dat Wikipedia “inherent roofzuchtige” investeringen ondersteunt.

Het voorstel van Molly werd in februari aanvaard, wat leidde tot de stemming die zojuist heeft plaatsgevonden.

Het bericht Wikipedia stopt crypto donaties na deze 8 jaar te hebben geaccepteerd verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*