Crypto-Prijzen.nl

Wharton Business School bereidt zich voor om BTC en ETH te accepteren voor collegegeld

Wharton Business School bereidt zich voor om BTC en ETH te accepteren voor collegegeld

De Wharton Business School aan de Universiteit van Pennsylvania heeft een executive opleidingsprogramma in blockchain technologie uitgerold. Als onderdeel van dit programma laat het college zijn studenten collegegeld betalen in Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD), of USD Coin (USDC/USD). Met deze stap is Wharton de eerste Ivy League instelling geworden die crypto accepteert als betaalmiddel van deelnemers aan het programma.

Naar verluidt is de optie om in crypto te betalen vanaf vandaag beschikbaar. Zoals eerder vermeld, is deze optie alleen beschikbaar voor studenten die zich inschrijven voor de zes weken durende executive cursus genaamd Economics of Blockchain and Digital Assets. Het college biedt de cursus online aan en is gericht op financiële professionals over de hele wereld.

Volgens Reed Cataldo, een van de cursusbeheerders, kost de cursus minder dan één ETH, ongeveer $ 4.162,63 (£ 3.026,75) op het moment van schrijven.

Het college werkte samen met Coinbase om de cryptobetalingen te verwerken die het via Coinbase Commerce ontvangt. Coinbase brengt 5% kosten in rekening voor verkopers die de Coinbase Commerce service gebruiken.

Wharton verrekent deze commissie echter in plaats van deze door te geven aan studenten. Een woordvoerder van Coinbase onthulde dat studenten crypto betalingen kunnen doen via elke on-chain portemonnee.

Meer crypto adoptie is op zijn plaats

Hoewel de crypto betalingsoptie momenteel beperkt is tot studenten die de cursus Economics of Blockchain and Digital Assets volgen, is Cataldo optimistisch dat Wharton het aanbod in de toekomst binnenkort zal uitbreiden naar andere sectoren. Hij merkte verder op dat andere scholen in de voetsporen van Wharton zouden treden en crypto zouden omarmen.

Dit nieuws komt nadat de Universiteit van Pennsylvania heeft aangekondigd dat het eerder dit jaar zijn grootste geschenk ooit heeft ontvangen in de vorm van een cryptodonatie. Destijds maakte de universiteit bekend dat een anonieme donor de Wharton Business School $ 5 miljoen (£ 3,64 miljoen) aan BTC schonk.

De Ivy League universiteit merkte op dat het de fondsen zou gebruiken om de groei van programma’s binnen het Stevens Center for Innovation in Finance aan de Wharton School te ondersteunen.

Hoewel de Wharton Business School het eerste Ivy League college is dat collegegeld in crypto accepteert, is het niet het eerste Amerikaanse college dat crypto als betaalmiddel omarmt. Het King’s College in New York begon in 2014 met het accepteren van BTC betalingen na de handen ineen te slaan met Coin.co.

Afgezien van Amerikaanse hogescholen accepteren scholen zoals de Lucerne University of Applied Sciences in Zwitserland, de American University of Paraguay en de FPT University in Vietnam ook crypto betalingen.

The post Wharton Business School bereidt zich voor om BTC en ETH te accepteren voor collegegeld appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*