Crypto-Prijzen.nl

Wells Fargo vraagt toestemming voor een Bitcoin Fund bij de SEC

Wells Fargo vraagt toestemming voor een Bitcoin Fund bij de SEC

Wells Fargo, de multinationale bankgigant gevestigd in de Verenigde Staten, is op het idee gekomen om een Bitcoin fonds te registreren. Hiervoor heeft het echter eerst de goedkeuring van de SEC nodig.

Uit de aanvraag van de bank bij de Commissie bleek dat de financiële instelling samenwerkte met twee andere entiteiten: de New York Digital Investment Group (NYDIG) en FS Investments. Hun voorstel is om het product “FS NYDIG Bitcoin Fund I, LP” te noemen.

Natuurlijk zijn nog niet alle details over het potentiële fonds bekend, wat aanvankelijk veel speculatie veroorzaakte dat het beoogde fonds actief zou kunnen worden beheerd, vergelijkbaar met de benadering van JPMorgan. De indiening lijkt er echter op te wijzen dat het nieuw gedeponeerde fonds toch passief zou zijn.

Crypto adoptie groeit onder Amerikaanse bankinstellingen

Eerder in 2021 suggereerde Darrel Cronk, de actieve president van Wells Fargo, dat de instelling heel goed de volgende Wall Street gigant zou kunnen worden die zijn blik op de crypto industrie richt. Aangezien verschillende andere banken dit al deden, zou de rest zeker volgen om soortgelijke diensten te verlenen en niet achter te blijven.

Dit was vooral belangrijk gezien de stijgende institutionele vraag, aangezien de ene na de andere institutionele beleggers er steeds meer bij betrokken raakten.

Het is echter vermeldenswaard dat Cronk destijds niet veel details bood en hij zeker niet specificeerde waar het nieuwe potentiële product over zou gaan. Hij zei alleen dat het zich in de laatste ontwikkelingsfase bevond.

Dit was in mei 2021 en sindsdien is de ontwikkeling voltooid en is het product nu klaar om te lanceren. Het enige wat ontbreekt, is het groene licht van de Amerikaanse SEC, dat nu werd aangevraagd.

Positief is dat de indiening van Wells Fargo echt bevestigt dat de acceptatiegraad van de cryptocurrency industrie omhoog schiet, vooral als het gaat om Amerikaanse banken en financiële instellingen. JPMorgan is een voor de hand liggend voorbeeld, maar ook Goldman Sachs, die vroeger een van de strengste critici van de crypto industrie was. Nu heeft het een aanvraag ingediend voor Bitcoin ETF bij de SEC.

Morgan Stanley gaf zijn klanten ook toegang tot Bitcoin (BTC/USD), terwijl BNY Mellon bewaringsdiensten voor haar klanten mogelijk maakte. En hoewel het geen Wall Street bedrijf is, is PayPal nog steeds een goed voorbeeld van hoe een crypto sceptisch bedrijf kan proberen crypto’s een kans te geven en ze volledig te adopteren na het zien van de vraag, de voordelen en het winstpotentieel.

The post Wells Fargo vraagt toestemming voor een Bitcoin Fund bij de SEC appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*