Crypto-Prijzen.nl

WeChat Pay kondigt ondersteuning aan voor de digitale yuan

WeChat Pay kondigt ondersteuning aan voor de digitale yuan

De WeChat app van Tencent Holdings, de grootste berichten app in China en een van de meest populaire betalingen in het land, is begonnen met het ondersteunen van de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) van China. Een rapport onthulde dit nieuws vandaag en merkte op dat de gebruikers van de app nu een optie hebben om te betalen met e-CNY (digitale yuan).

Volgens het rapport zullen WeChat gebruikers de identiteitsverificatie moeten voltooien via de e-CNY app, een digitale yuan portemonnee applicatie gemaakt door het Digital Research Institute van de People’s Bank of China (PBoC). Zodra deze functie is geactiveerd, kunnen gebruikers verzenden, ontvangen of betalen met e-CNY.

Door deze beslissing zal WeChat de Chinese overheid helpen om snel een uitgebreide gebruikersbasis voor haar CBDC te krijgen. Naar verluidt beschikt de WeChat app over een groot aantal services en meer dan 1 miljard gebruikers, prestaties die ervoor hebben gezorgd dat de app de bijnaam mega app heeft gekregen. De app heeft meer dan 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, en door deze populatie bloot te stellen aan e-CNY zal de CBDC snel massaal worden geadopteerd.

If you can’t beat them, join them

Deze ontwikkeling komt nadat de PBoC eerder deze week de bètaversie van de e-CNY portemonnee lanceerde om het gebruik van de digitale yuan aan te moedigen. Hoewel de centrale bank vóór deze lancering talloze e-CNY proeven had voltooid, had de CBDC een relatief lage acceptatie, met slechts 140 miljoen burgers die tegen oktober 2021 een digitale yuan rekening openden.

Vergeleken met WeChat en Alipay van Alibaba, die in juni 2020 meer dan 1,3 miljard gebruikers had, maakte de e-CNY portemonnee geen schijn van kans.

Linghao Bao, een analist bij adviesbureau Trivium China, zei:

Chinese consumenten zitten zo vast aan WeChat Pay en Alipay, dat het niet realistisch is om ze te overtuigen om over te stappen naar een nieuwe mobiele betaalapp. Het is dus logisch dat de centrale bank samenwerkt met WeChat Pay en Alipay, in plaats van het alleen te doen.

Voorbereidingen voor de Olympische Winterspelen

Deze inspanningen komen in de aanloop naar de Olympische Winterspelen, die op 4 februari in Peking beginnen. Hoewel de Chinese regering nog niet heeft aangekondigd wanneer ze e-CNY wil uitrollen, is ze van plan de tests uit te breiden tijdens het komende internationale multisportevenement.

Eerder onthulde een rapport dat China McDonald’s onder druk zette om de schaal van e-CNY adoptie te vergroten om meer gebruikers tijdens de Olympische Winterspelen te huisvesten. Hoewel McDonald’s deze beweringen ontkende en zei dat het uitbreiden van de reikwijdte van e-CNY adoptie een zakelijke beslissing was, zei een bron die bekend is met de situatie in China dat het land andere bedrijven zoals Visa en Nike onder druk zette hetzelfde te doen.

The post WeChat Pay kondigt ondersteuning aan voor de digitale yuan appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*