Crypto-Prijzen.nl

Web3 is ‘zeer interessant’: Ex-Google CEO Eric Schmidt

Web3 is ‘zeer interessant’: Ex-Google CEO Eric Schmidt

Voormalig Google CEO Eric Schmidt heeft gezegd dat hij Web3 een interessant onderdeel van blockchain vindt, en merkt op dat hoewel de nieuwe internetiteratie nog niet werkt, het een ” zeer krachtig ” concept is.

Afgezien van zijn opmerkingen over Web3, onthulde de ex-Google manager ook dat hij zelf enkele crypto-investeringen heeft. Hij vertelde dit tijdens een interview met CNBC’s Make It dat donderdag werd gepubliceerd.

Een nieuw model van internet

Voor Schmidt, die ook voorzitter was van de technische gigant, is het idee om de controle over persoonlijke identiteit over te dragen hetgeen dat hem het meest opwindt.

Hij is van mening dat het concept een nieuw internetmodel naar voren brengt dat gecentraliseerde managers uit het beeld haalt. Volgens hem is het nemen van controle over hun identiteit niet alleen ” zeer krachtig “, maar ook ” zeer verleidelijk “.

Decentralisatie en tokenomics, of het concept van een op tokens gebaseerde economie, vormen een ander zeer belangrijk aspect van Web3, vertelde hij aan CNBC.

Naar zijn mening heeft een nieuwe iteratie van internet de capaciteit om nieuwe manieren te introduceren om het eigendom van inhoud te beheren, waarbij crypto waarschijnlijk een grote rol zal spelen bij de decentralisatie hoe gebruikers worden gecompenseerd.

De economie is interessant. De platforms zijn interessant en de gebruikspatronen zijn interessant.”

Eric Schmidt, ex-CEO van Google in een interview met CNBC

De 67-jarige, die tien jaar lang – van 2001 tot 2011 – CEO van Google was, gelooft dat Web3 zal werken.

Versnelling in Web3 infrastructuur

Het idee van Web3 is het afgelopen jaar aangeslagen, met een gedecentraliseerd blockchain geïntegreerd internet als zeer belangrijk doel. Als internet van de consument is Web3 ingesteld om ervoor te zorgen dat de controle over persoonlijke gegevens bij de consumenten ligt en niet bij Big Tech bedrijven, waaronder Google.

En het is de push voor een egalitair internet dat de steun van het blockchain ecosysteem heeft gegalvaniseerd

Ondertussen blijft de groei van Web3 toenemen terwijl miljarden dollars erheen stromen. In 2021 vond bijvoorbeeld een gerapporteerde $ 30 miljard zijn weg naar Web3 vanuit durfkapitaal. Hoewel de interesse van VC enige kritiek heeft gekregen, is het een beweging die een web van activiteit in het ecosysteem ziet.

Dit geldt niet alleen voor op blockchain gebaseerde ontwikkelaars en providers, maar ook voor wereldwijde reuzen die graag willen helpen bij het opzetten van de infrastructuur die de realisatie van het idee van het “nieuwe internetmodel” mogelijk zullen maken.

Waar vinden deze ontwikkelingen plaats? In financiën, gaming en sociale interactie? Met cryptocurrencies worden gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties en non-fungible tokens (NFT’s) allemaal als een groot deel ervan beschouwd.

Het bericht Web3 is ‘zeer interessant’: Ex-Google CEO Eric Schmidt verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*