Crypto-Prijzen.nl

Waves’ Neutrino USD (USDN) stablecoin de-pegs naar $ 0,94

Waves’ Neutrino USD (USDN) stablecoin de-pegs naar $ 0,94

Neutrino USD (USDN), een algoritme stablecoin, net als de TerraUSD, is onder zijn US-dollarpeg gedaald om vandaag zo laag als $ 0,8 te handelen. De stablecoin maakt deel uit van het Waves blockchain ecosysteem.

Na de de-pegging heeft Colin Wu, een crypto-analist, gemeld dat de Curve-pool voor de USDN stablecoin (de USDN-3-pool) nu onevenwichtig is, waarbij USDN nu goed is voor 93,68%. Hetzelfde geldt voor Terra’s UST Curve pool, toen het begon te vallen.

De onbalans in de USDN-pool van Curve laat zien dat de koppeling onder druk staat en dat er mogelijk extra stortingen nodig zijn om de pariteit van de Amerikaanse dollar voor de stablecoin te herstellen.

Vorige USDN slippages onder de dollarpeg

De USDN zou zijn prijs op $ 1 moeten houden, maar het heeft de pariteit verloren en worstelt momenteel rond de prijs van $ 0,94.

Dit is niet de eerste keer dat de USDN tekenen van zwakte vertoont. Op 6 april verloor het zijn Amerikaanse dollarkoppeling en zakte naar een dieptepunt van ongeveer $ 0,34. Waarna gebruikers het platform de schuld gaven van het manipuleren van de prijs van de WAVES token, via het gedecentraliseerde financiële (DeFi) platform, Vires.finance. Destijds veroorzaakte de de-pegging niet veel paniek binnen de crypto-ruimte in vergelijking met de huidige de-peg, die is gebeurd na een catastrofe veroorzaakt door de de-pegging van TerraUSD stablecoin, een algoritmische stablecoin zoals USDN.

Het feit dat de USDN stablecoin een algoritmische stableoin is zoals de UST, zorgt ervoor dat beleggers onrustig zijn dat de USDN in dezelfde richting zou kunnen gaan als de UST.

Wat is USDN?

USDN is een Waves blockchain algoritmische stablecoin. De munt is op dezelfde manier ontworpen als de TerraUSD, de algoritmische stablecoin van de Terra blockchain.

Waves-gebruikers moeten WAVES-tokens vergrendelen in de smart contract van Neutrino om de USDN stablecoin te minten. En om de USDN tokens terug naar WAVES te converteren, moeten gebruikers de USDN vernietigen, iets dat vraag en aanbod in evenwicht houdt, terwijl de stablecoin behouden blijft.

Het bericht Waves' Neutrino USD (USDN) stablecoin de-pegs naar $ 0,94 verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*