Crypto-Prijzen.nl

Wave Financial CEO David Siemer: crypto ‘gaat alles domineren’

Wave Financial CEO David Siemer: crypto ‘gaat alles domineren’

David Siemer is de CEO van Wave Financial, een investeringsbeheerbedrijf dat institutionele en particuliere vermogensoplossingen biedt voor digitale activa. Siemer startte in 1995 een venture capital onderneming in een vroeg stadium en nam voor het eerst kennis van Bitcoin (BTC/USD) toen het voor minder dan één dollar handelde.

In een interview met Invezz zei Siemer dat hij voor het eerst Bitcoin begon te kopen toen het $ 8 per munt kostte. Op dat moment was Bitcoin in handen van ongeveer 300 mensen wereldwijd en had het een marktkapitalisatie van $ 500.000.

Siemer erkende de potentiële kansen op de lange termijn en wijdde het grootste deel van de afgelopen 10 jaar aan het helpen van de klant van zijn bedrijf om te profiteren van het groeiende crypto universum. Tegenwoordig houdt Wave Financial toezicht op meer dan $ 1 miljard aan activa terwijl het blijft innoveren met nieuwe productlanceringen, meest recentelijk het Wave NFT Fund.

Miljardairs overtuigen om in crypto’s te investeren

Siemer herinnerde zich hoe hij in 2017 twee volle dagen besteedde aan het pitchen van een multi-miljardair investeerder en klant in Zuidoost-Azië om in crypto’s te investeren. Deze specifieke klant had tientallen miljoenen dollars in andere gebieden van Wave’s bedrijf. Maar Siemer moest genoegen nemen met de ondertekening van een cheque van $ 250.000 door de klant om te worden toegewezen aan digitale valuta.

De stijging van de cryptoprijzen door de jaren heen heeft zich niet noodzakelijkerwijs vertaald naar een gemakkelijker pad voor Wave Financial. Hij zei:

Het is nog steeds moeilijk om geld in te zamelen van mensen die crypto niet begrijpen. Er wordt veel gepraat. Ze willen erover praten.

Tegenwoordig heeft een typische klant van Wave Financial een nettowaarde tussen $ 10 miljoen en $ 20 miljoen en bezit mogelijk 30 tokens die ze zelf hebben gekocht. De meeste klanten weten niet waarom ze specifieke munten bezitten.

Wave streeft ernaar de blootstelling van haar klanten tot 10 tokens te verminderen door middel van goed vermogensbeheer. Vervolgens probeert het bedrijf rendement te genereren via verschillende fondsen, waaronder het Wave BTC Income & Growth Digital Fund dat tot doel heeft een dividend van 1,5% van de intrinsieke waarde (NAV) per maand uit te keren.

Siemer: ‘Ik zit hier voor de lange termijn in’

Sinds de oprichting van Wave Financial zei Siemer dat hij vijf keer getuige was van de crash van de cryptomarkt met meer dan 50%. Siemer schat verder dat hij in zijn investeringscarrière 30 gevallen heeft gezien waarin de digitale markt 30% verloor.

Misschien ironisch genoeg is de grootste en meest besproken crypto, Bitcoin, ook de “minst interessante” munt om over te praten, zei hij. Bitcoin is tenslotte een waardeopslag in de kern.

De rest van het crypto universum biedt het potentieel om “alles te transformeren” van financiële producten, de wereldwijde toeleveringsketen en internet. Fast forward 10 tot 20 jaar en ’s werelds 20 grootste bedrijven zullen waarschijnlijk allemaal op technologie gericht zijn. Onder hen zal de helft blockchain bedrijven zijn. Hij voegde toe:

Ik zit hier voor de lange termijn in. Dit is vandaag een activaklasse van $ 2 biljoen, ik zie geen scenario waarin dit over een paar jaar geen activaklasse van $ 10 biljoen is.

Piek voor NFT’s?

NFT’s zijn in wezen samengesteld uit computer JPEG afbeeldingen die voor $ 1 miljoen kunnen worden verkocht, zei Siemer. Hoewel dit gek lijkt, is een traditioneel kunstwerk slechts een “stof met wat verf erop” die voor $ 500 miljoen kan worden verkocht. Hij zei:

Ik ben in het kamp van we zijn net begonnen. Dit is allemaal nog maar het begin. Ja, er zijn CryptoPunks die voor een kwart miljoen dollar worden verkocht en ze zijn lelijk. Ik bezit er een. Het is lelijk. Ik weet niet waarom ik het kocht, maar het was $ 30 en ik kocht het.

Tegenwoordig is de NFT markt geëvolueerd met deelname van het Amerikaanse bedrijfsleven. Zo kocht biergigant Budweiser eind augustus een merk NFT.

Ondertussen kunnen NFT’s worden getoond bij high-end veilingmeester Christy’s omdat “traditionele mensen naar deze activa willen kijken”, zei hij. Toegegeven, sommige van de NFT’s zullen “naar nul gaan”, maar “hier zal ook een ongelooflijke rijkdom omheen zijn.”

Aan het eind van de dag wordt de wereldwijde kunstmarkt geschat op $ 50 biljoen, wat een “enorm aantal” is, zei Siemer. Het is dus logisch om aan te nemen dat de NFT markt uiteindelijk een klein marktaandeel van een paar biljoen dollar kan veroveren.

The post Wave Financial CEO David Siemer: crypto ‘gaat alles domineren’ appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*