Crypto-Prijzen.nl

Wat zit er achter de groeiende dominantie van BTC?

Wat zit er achter de groeiende dominantie van BTC?

Into the Block schreef over de groeiende dominantie van Bitcoin (BTC/USD) omdat het positieve on-chain gegevens registreert en nieuwe pieken van vier maanden bereikt. Ze delen een analyse met interessante patronen en indicaties van onverwacht groeipotentieel.

Groeiende vraag naar transacties in Bitcoin en Ethereum blockchains

De twee topcrypto’s volgens marktkapitalisatie registreerden beide dubbele cijfers van de vergoedingen, wat aangeeft dat de vraag naar transacties in hun blockchains toeneemt. Ongeveer $ 100 miljoen aan Bitcoin verliet gecentraliseerde beurzen, wat wijst op langetermijn groei. Vorige week werd voor $ 750 miljoen aan Ethereum (ETH/USD) opgenomen in vergelijking met stortingen van $ 306 miljoen aan Ether op beurzen.

Bitcoin marktdominantie bereikt 45%

De afgelopen week overtrof Bitcoin alle andere crypto’s in de top 10 qua marktkapitalisatie. De dominantie is nu 45%, het hoogste sinds augustus volgens gegevens van CoinMarketCap. De recente stijging is ingegeven door de toenemende institutionele belangstelling, zoals blijkt uit derivaten en on-chain data. Grote transacties met Bitcoin zijn de afgelopen vier maanden nog nooit zo talrijk geweest. Gedurende drie opeenvolgende dagen is meer dan $ 240 miljard per dag overgedragen. Volgens Into the Block toont dit aan dat de eetlust van institutionele beleggers groeit.

75% kans dat Bitcoin ETF eind oktober wordt goedgekeurd

Het optimisme over het vooruitzicht dat een Bitcoin ETF in oktober wordt goedgekeurd, groeit. Eric Balchunas, Senior ETF analist bij Bloomberg, gelooft dat er een kans van 75% is dat dit gebeurt, aangezien vier door futures ondersteunde Bitcoin ETF’s tegen het einde van de maand op een beslissing wachten.

Financieringspercentages op populaire beurzen bereiken piek sinds mei

De meest populaire crypto derivaten, eeuwigdurende swaps, gebruiken een financieringspercentage om een kunstmatige koppeling te creëren tussen spotprijzen en prijzen van perp contracten. Positieve financieringspercentages betekenen dat swaps een premie hebben en longholders een vergoeding verschuldigd zijn aan shortholders. De financieringspercentages van de drie populairste beurzen bereikten een piek sinds mei. Dit duidt op positieve prijsverwachtingen.

SHIB verdrievoudigt afgelopen week

Meme-token SHIBA INU (SHIB/USD) verloor donderdag een kwart van zijn waarde, maar registreerde de afgelopen week nog steeds een drievoudige groei. Een analyse van on-chain gegevens laat zien dat de SHIB gemeenschap de prijs opdrijft.

Fantom token bereikt maandelijks hoogtepunt

Het aantal transacties met Fantom’s (FTM/USD) token op Ethereum bereikte donderdag recordhoogtes voor de maand. Het token verwerkt de meeste transacties op zijn eigen blockchain.

The post Wat zit er achter de groeiende dominantie van BTC? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*