Crypto-Prijzen.nl

Wat is een betere koop? Tesla aandelen of Bitcoin

Wat is een betere koop? Tesla aandelen of Bitcoin

Maandag daalden de aandelen van Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) met 2,75% nadat Elon Musk een peiling op Twitter had gehouden waarin hij zijn volgers vroeg of hij 10% van zijn TSLA aandelen wilde verkopen en de opbrengst zou gebruiken om Bitcoin (BTC/USD) te kopen.

De peiling kreeg miljoenen stemmen en meer dan 50% stemde in het voordeel van de Tesla CEO die 10% van de aandelen van zijn bedrijf voor elektrische voertuigen voor Bitcoin verkocht. In ruil daarvoor steeg de Bitcoin prijs om boven $ 66.000 te handelen.

De verkoop van 10% zou een waarde vertegenwoordigen van ongeveer $ 25 miljard, die Musk zal moeten voldoen aan de vermogenswinstbelasting. Hij haalde de recente rapporten aan waarin niet-gerealiseerde vermogenswinsten werden benadrukt als een manier om belasting te ontwijken.

Musk schreef:

Er wordt de laatste tijd veel gezegd dat niet-gerealiseerde winsten een middel zijn om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10% van mijn Tesla aandelen te verkopen. Ondersteun je dit? Ik zal me houden aan de resultaten van deze peiling, welke kant het ook opgaat.

Moet u uw TSLA aandelen houden?

In het licht van deze ontwikkelingen kunnen sommige beleggers zich afvragen of ze het voorbeeld van Musk moeten volgen.

Maar het is misschien niet het slimste idee, gezien de kosten die gepaard gaan met het overschakelen van het ene type investering naar het andere, naast de vermogenswinstbelasting.

Bovendien biedt Tesla opwindende groeivooruitzichten, waarbij analisten zijn winst dit jaar met meer dan 165% voorspellen, voordat het de komende vijf jaar met een gemiddeld jaarlijks percentage van 73% stijgt.

Daarom is het misschien het beste om uw positie te behouden om te profiteren van de groei.

Bron: TradingView

Technisch gezien lijkt TSLA te handelen binnen een stijgende kanaalformatie op de intradag grafiek. Het heeft zich echter onlangs teruggetrokken om een rebound mogelijkheid te creëren.

Daarom kunnen beleggers streven naar uitgebreide winsten van ongeveer $ 1.242 of hoger op $ 1.324, terwijl $ 1.131 en $ 1.051 cruciale ondersteuningszones zijn.

Of is de Bitcoin optie aantrekkelijker?

Bitcoin is zojuist dichter bij zijn all-time highs gestegen na Musk’s Twitter enquête. De pionier-cryptocurrency is op het geld om de winst de rest van het jaar te verlengen na het dieptepunt in juli.

Meer bedrijven omarmen bitcoin als een valuta, waarbij regeringen ook hun standpunt versoepelen. Daarom kan de toekomst van BTC rooskleurig zijn, ondanks de uitdagingen op het gebied van regelgeving.

Bron: TradingView

Technisch gezien lijkt de Bitcoin prijs te zijn gestegen om dichter bij de trendlijnweerstand te handelen in een oplopende kanaalformatie.

Omdat de BTC/USD echter nog niet overbought is, kunnen beleggers streven naar uitgebreide winsten op $ 69.019, of hoger op $ 72.280, terwijl $ 62.878 en $ 59.550 ondersteuningsniveaus zijn.

The post Wat is een betere koop? Tesla aandelen of Bitcoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*