Crypto-Prijzen.nl

Wat betekent OpenSea integratie met Solana? Interview met MonkeyLeague

Wat betekent OpenSea integratie met Solana? Interview met MonkeyLeague

De NFT ruimte beweegt de laatste tijd met de snelheid van het licht, maar tot nu toe waren bijna alle grote krantenkoppen en projecten gebaseerd op Ethereum.

Mogelijk komt daar nu echter verandering in. OpenSea heeft momenteel een aantal Solana projecten op zijn marktplaats geïntegreerd als onderdeel van een bètatest. Terwijl verschillende spraakmakende Solana projecten een serieuze hype beginnen te worden. Maar misschien niet meer dan Okay Bears, dat een 93 SOL bodem heeft op het moment van schrijven van $ 8.000.

Het debat over Ethereum vs Solana stond dit weekend natuurlijk centraal. Toen de veelbesproken Otherside metaverse land mint door Yuga Labs, de maker van Bored Ape Yacht Club ervoor had gezorgd dat Ethereum overbelast werd en dit op haar beurt resulteerde in gad fees van vier cijfers. Solana ging op haar beurt kort erna ten onder. Yuga Labs beweerde vervolgens op Twitter, dat ze hun eigen chain zouden moeten lanceren om verder te kunnen schalen. Een bericht welke met veel spot werd onthaald door enthousiastelingen, die beweerden dat ze de drop gewoon slecht hadden gepland en er niet in waren geslaagd het contract te optimaliseren.

Tussen al deze discussies en veranderingen door, kregen we de kans om het hoofd van de marketing afdeling van MonkeyLeague, Oren Langberg, te interviewen. MonkeyLeague is een NFT-gaming project op Solana, dat werd gekozen als een van de Solana projecten om deel uit te maken van de OpenSea-bètatest.

Invezz (IZ): Ten eerste, kun je wat achtergrondinformatie geven over MonkeyLeague, voor degenen die misschien niet bekend zijn met het project?

Oren Langberg, Head of Marketing bij MonkeyLeague: MonkeyLeague is de eerste game-release van UnCaged, een studio die pioniert in het volgende tijdperk van hoogwaardige, play-first Web3-games met duurzame economieën. Gesteund door een deskundig team met veel ervaring in zowel Web3 als gaming, combineert MonkeyLeague multiplayer-gaming met een hoge productiewaarde van de Solana-blockchain, NFT’s en gedecentraliseerde financiën om een snel, turn-based, play-and-earn voetbalspel te leveren. Een spel dat gemakkelijk te leren is en toch moeilijk is om te beheersen.

Het is een kruising tussen FIFA Street en Chess en spelers bouwen hun ultieme teams van 4 Monkey NFT-spelers die ze bezitten. Spelers die de posities van aanvaller, middenvelder, verdediger en keeper vervullen. Monkey NFT’s worden gemint met in totaal 32 eigenschappen, waaronder uiterlijk, spelvaardigheden en spelvoordelen. Elke Ape heeft een start statistieken niveau voor iedere spelvaardigheid: nauwkeurigheid, controle, verdediging en passen – en een maximaal potentieel dat ze kunnen bereiken. Vaardigheidsstatistieken worden verbeterd door het scoren van doelpunten, dagelijkse missies en het winnen van wedstrijden.

Wedstrijden duren 10-12 ronden waarbij elk team een paar beurten krijgt in iedere ronde. In een beurt kan een speler naar een ander kwadrant dribbelen, pasen naar een teamgenoot, de bal schieten, stelen, tackelen en meer. Voor de meeste acties die worden ondernomen, daagt het andere team de beweging uit. Als de aanvaller bijvoorbeeld een Power Shot op het doel neemt, worden zijn vaardigheidsniveaus vergeleken met de vaardigheidsniveaus van de keeper.

Monkey NFT spelers kunnen niet eindeloos worden gespeeld. Net als in het echte leven worden ze moe en raken ze geblesseerd. Het is van cruciaal belang om voor je spelers te zorgen met voedingsitems om hun stamina te verbeteren en MedCare items om hun gezondheidspunten te verhogen.

MonkeyLeague draait om competities. Dit betekent dat spelers zijn gegroepeerd in competities met verschillende niveaus met andere spelers, met hetzelfde vaardigheidsbereik. Scoor doelen, win wedstrijden en stijg in de competitie om hogerop te komen en een hogere status en meer beloningen te verdienen!

Invezz (IZ): Wat onderscheidt MonkeyLeague van andere esports NFT-games?

OL: Het team achter MonkeyLeague is ongeëvenaard in Web3. Onze gamestudio is een van de weinige die alles in huis heeft en een van de weinigen die een ervaren team heeft in zowel Web3 als in gaming. Met meer dan 100 jaar gecombineerde ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van hoogwaardige games met duurzame economieën, creëert MonkeyLeague meeslepende game-ervaringen die een leven lang meegaan. De productiewaarde van bijna AAA-kwaliteit is ongeëvenaard in de huidige Web3-gamingruimte en MonkeyLeague zorgt voor een revolutie in een herschikking van de focus om een play-first spelervaring op Web3 te benadrukken in plaats van een play-to-earn of play-to-win.

We hebben een missie om Web3-gaming populair te maken bij de massa. Voor een deel komt dat door de productiewaarde en het niveau van entertainment dat we zullen leveren. Maar het komt ook door het creëren van een game-ecosysteem dat de massa en een breed scala aan spelers aanspreekt – van hardcore tot casual. In MonkeyLeague zijn er meerdere manieren waarop spelers kunnen deelnemen en geld kunnen verdienen. Spelers kunnen actief verdienen door missies te voltooien en wedstrijden te winnen, maar ook passief door toeschouwer te zijn en bijvoorbeeld het winnende team te steunen, of door deel te nemen in een stadion en wedstrijden, toernooien of zelfs evenementen te organiseren!

IZ: Geselecteerd worden als onderdeel van de OpenSea Solana bèta is echt spannend. Weet je waarom MonkeyLeague is gekozen en hoeveel andere projecten er deel uitmaken van de bèta?

OL: Het is buitengewoon opwindend! We waren super nederig, en tegelijkertijd niet verrast dat we waren geselecteerd. Het is zonder twijfel dat MonkeyLeague Gen Zero NFT’s een van de meest populaire NFT’s op Solana zijn. Onze eerste NFT-drops hadden bijna 100.000 deelnemers en duizenden waren binnen enkele seconden uitverkocht. Onze NFT’s hebben niet alleen een extreme verzamelbare visuele waarde, maar ook een enorme gebruikswaarde. Geen idee van het exacte aantal, maar het was een handvol.

IZ: OpenSea-listing van Solana NFT-collecties is natuurlijk groot nieuws, maar hoe denk je dat dit Solana in de toekomst zal beïnvloeden?

OL: Solana doet overal geweldig werk bij het creëren van een robuust ecosysteem, vooral voor gaming en NFT’s. Het partnerschap met OpenSea, de grootste NFT-marktplaats ter wereld, is een enorme stap om het publiek en de gebruikers van Solana uit te breiden.

IZ: Wat vind je van Solana als geheel met betrekking tot NFT’s – hoe denk je dat het zich verhoudt tot Ethereum, en waarom heb je het voor jouw project gekozen?

OL: Solana doet niet alleen geweldig werk maar creëert ook een layered ecosysteem. Bovendien is hun blockchain snel en zijn er bijna geen gas fees, wat het allemaal erg aantrekkelijk en vriendelijk maakt voor gamestudio’s zoals de onze. We houden van en werken graag nauw samen met het Solana team en kijken uit naar wat komen gaat.

IZ: Hoe denk je dat de OpenSea-integratie met Solana van invloed zal zijn op Solana-only NFT marktplaatsen, zoals Magic Eden en Solanart? Denk je dat deze veel volume kunnen verliezen of zelfs verouderd kunnen raken als/wanneer OpenSea Solana volledig wordt omarmd?

OL: Ik weet zeker dat het wat tijd kost om een nieuw publiek naar Solana en dus uiteindelijk ook naar Magic Eden te brengen. Ook is een zekere mate van concurrentie gezond voor het ecosysteem en een natuurlijke stap voorwaarts. Magic Eden is een geweldige partner van MonkeyLeague en we kennen het team goed. Ze innoveren voortdurend en stellen de community voorop.

IZ: Baren de veelbesproken storingen op Solana je zorgen?

OL: Helemaal niet. We weten dat er een mogelijkheid is dat er problemen kunnen optreden. Wat belangrijk is, is dat ze super proactief zijn in het oplossen en verbeteren ervan.

IZ: Ik heb nog nooit een Ape gekocht – maar als ik dat wel doe, waar raad je me dan aan om heen te gaan? OpenSea of een van de Solana platformen?

OL: Het belangrijkste is om je onderzoek te doen. Onthoud dat er 32 eigenschappen zijn, waaronder uiterlijk, spelvaardigheden en spelvoordelen. Als het uiterlijk en de zeldzaamheid het belangrijkst voor je is, zoek dan naar een Ape waarmee je in de eerste plaats visueel contact maakt, maar die ook een hogere Alpha-score heeft.

De Alfa-score vertegenwoordigt de kans dat die Ape met bijbehorende eigenschappen kan worden gegenereerd uit de totale populatie. Dus hoe hoger de Alpha-score, hoe unieker deze is. Als je meedoet aan het spel, zoek dan naar een bovengemiddelde Alpha-score, maar vooral naar hoge Max Potential Game Skill statistieken. Deze geven je een indicatie van welk niveau je kunt bereiken, door je Ape in het spel te verbeteren.

Vergelijk tot slot het Game Perks percentages. Game Perks zijn actieboosters in het spel (dwz een extra boost bij een pass of een schot op het doel). Om je team te vormen en je dynastie op te bouwen, rekruteer je apen die elk van de posities op het veld zullen invullen.

IZ: Ik geniet zelf van Solana en ben betrokken geraakt bij een aantal andere collecties – met name SOLpunks, die een heel warme gemeenschap hebben. Hoe is de MonkeyLeague gemeenschap?

OL: Wow, de MonkeyLeague gemeenschap is het bloed dat ervoor zorgt dat alles blijft pompen! We hebben een enorme en extreem gepassioneerde gemeenschap. Vanaf de eerste dag wilden we een community-first “project” zijn. In een sector die gehuld is in wantrouwen, kwaadaardige daden en een gebrek aan transparantie, is het altijd een kernprincipe van ons geweest om super communicatief, open en transparant te zijn en op hetzelfde level met onze gemeenschap te communiceren. Uiteindelijk zitten we hier allemaal samen in en hebben we dezelfde visie en doelen.

IZ: Wat zijn je toekomstige doelen voor MonkeyLeague?

OL: Hoewel we zoveel hebben bereikt in zo’n korte tijd, is dit slechts het begin voor MonkeyLeague en onze studio, UnCaged. In de nabije toekomst en kort nadat de Player vs Environment spelmodus is gelanceerd, zal multiplayer, Player vs Player, worden gelanceerd met competities die zich beginnen te vormen en uitbreiden en waarbij toernooien een belangrijk element worden.

Onze lange termijn doelen zijn dat MonkeyLeague een nieuwe standaard zet voor Web3-gaming en voortdurend de grenzen verlegt over wat mogelijk is. Onze missie is om Web3-games van AAA-kwaliteit te maken met duurzame economieën en massale acceptatie die een leven lang meegaan – game-ervaringen die een breed scala aan spelers en spelerstypen mogelijk maken en waaraan iedereen kan meedoen en plezier kan hebben!

MonkeyLeague is slechts de eerste e-sports-franchise voor UnCaged en er komt nog veel meer!

IZ: Hoe denk je dat NFT’s, en MonkeyLeague in het bijzonder, het zullen doen in een langdurige bearmarkt? Denk je dat er een vlucht naar kwaliteit zou kunnen zijn, met risicovolle activa die allemaal enorme dalingen in de ruimte zien, inclusief NFT’s?

OL: Ik denk dat als er een langdurige bearmarkt zal zijn, dit alleen maar het natuurlijke proces van de industrie als geheel zal versnellen, dat zich ontwikkelt tot waar er een “survival of the fittest” effect is. Voorbij zijn de dagen dat iedereen een NFT kan maken en een duurzame collectie of project kan maken, of dat een paar mensen in de garage van hun moeder een spel van lage kwaliteit kunnen maken, gewoon om geld te verdienen..

NFT’s hebben echte maker- en gebruikswaarde nodig en games moeten een aantal vakjes afvinken. De industrie zal evolueren om volwassener te worden, en onze studio pioniert met superhoge kwaliteit, play-first Web3 games, met MonkeyLeague in de voorhoede. NFT’s en web3-gaming gaan nergens heen.

Het bericht Wat betekent OpenSea integratie met Solana? Interview met MonkeyLeague verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*