Crypto-Prijzen.nl

Wanchain breidt zijn interoperabiliteits oplossing uit naar Cardano

Wanchain breidt zijn interoperabiliteits oplossing uit naar Cardano

Wanchain heeft zijn interoperabiliteits oplossing uitgebreid naar Cardano. Dit is een toonaangevende smart contract blockchain, opgericht door Charles Hoskinson in 2015.

Als gedecentraliseerd blockchain interoperabiliteits netwerk, probeert Wanchain (de Wide Area Network Chain) blockchains te verbinden en tevens decentrale financiering (DeFi) en Web3 acceptatie in het hele ecosysteem te stimuleren. Het is deze visie die het platform naar Cardano heeft gebracht. Mede via samenwerking met Input Output, een blockchain-infrastructuur en technisch onderzoeksbureau in de voorhoede van het ADA netwerk

Het mogelijk maken van interoperabiliteit in het Cardano ecosysteem

Volgens details die woensdag met Invezz zijn gedeeld, zal de integratie van de interoperabiliteits oplossing van Wanchain ervoor zorgen dat er een naadloze verbinding en communicatie is tussen Cardano’s mainnet, sidechains en andere Layer 1 blockchains.

De Wanchain-infrastructuur maakt het ook mogelijk voor teams, om cross-chain-bridges te bouwen. En deze in te zetten, waardoor zij het ADA netwerk kunnen verbinden met andere niet-EVM (Ethereum Virtual Machine) compatibele netwerken.

Het team van Wanchain zal ook zijn bridge-knooppunten upgraden om ” de Wanchain en Cardano netwerken te koppelen en om Cardano’s crosschain-bridges en transacties nog meer te beveiligen“, voegde de release eraan toe.

Zodra dit is gebeurd, zal Wanchain functioneren als een EVM compatibele sidechain voor de Cardanoblockchain. Welke volledig toegankelijk is via gedecentraliseerde, directe of non-custodial bridge.

Dynal Patel, Chief Product Officer van IO Global zei:

Interoperabiliteit is een van de drijvende krachten achter de Cardano blockchain en als zodanig zal het Cardano ecosysteem blijven groeien. Crosschain bridges zijn een aspect van deze strategie en de veilige infrastructuur van Wanchain brengt een waardevolle nieuwe bijdrager aan het ecosysteem .”

BTC, ETH en DOT naar Cardano brengen

De integratie stelt Cardano open voor andere gedecentraliseerde financiële en Web3 ecosystemen. Iets dat de capaciteit van het netwerk helpt om meer use-cases te ondersteunen. Door de interoperabiliteit zal Cardano’s dApps ecosysteem toonaangevende munten zoals BTC, ETH, DOT, WAN en XRP gaan gebruiken.

Patel voegde toe:

Wanchain zal extra nut bieden aan de Cardano gemeenschap. Hierdoor kunnen gebruikers communiceren met DeFi applicaties op een aantal netwerken en profiteren van het groeiende ecosysteem .”

Afgezien van het gebruik van Bitcoin en andere topmunten in dApps, biedt Wanchain een EVM compatibele sidechain die ontwikkelaars toegang geeft tot meer codeertalen. Ze zullen ook kunnen profiteren van hogere schaalbaarheid en beveiliging.

Het bericht Wanchain breidt zijn interoperabiliteits oplossing uit naar Cardano verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*