Crypto-Prijzen.nl

Walmart installeert 200 Coinstar kiosken in verschillende winkels

Walmart installeert 200 Coinstar kiosken in verschillende winkels

Walmart Inc verklaarde dat zijn klanten in specifieke Amerikaanse winkels nu Bitcoin (BTC/USD) kunnen kopen met behulp van Bitcoin geldautomaten die Coinstar is geïnstalleerd. Momenteel zijn er ongeveer 200 Coinstar kiosken in Walmart winkels in de Verenigde Staten. Via deze kiosken hebben klanten nu een platform waar ze Bitcoin kunnen kopen.

Coinstar is een ATM serviceprovider die populair is voor het installeren van geldautomaten waarmee gebruikers fysieke munten kunnen inwisselen voor crypto. Het bedrijf heeft ook samengewerkt met CoinMe om klanten in staat te stellen Bitcoin te kopen bij geselecteerde kiosken.

Walmart & Crypto

De communicatiedirecteur bij Walmart, Molly Blakeman, sprak met CoinDesk en bevestigde deze ontwikkeling.

Er zijn 200 Coinstar kiosken in Walmart winkels in de Verenigde Staten die deel uitmaken van deze pilot.

Coinstar en CoinMe zijn de twee platforms die dit proces mogelijk maken. Nadat fiat-valuta in de machine is ingevoerd, wordt een voucher uitgegeven. De gebruiker moet dan een CoinMe account aanmaken en een ken-uw-klant proces doorlopen om de voucher in te wisselen.

De Coinstar website stelt dat de geldautomaat een vergoeding van 4% in rekening brengt voor degenen die Bitcoin kopen en een vergoeding van 7% voor degenen die hun activa in contanten inwisselen. De recente ontwikkeling werd voorzichtig door Walmart gedekt vanwege een hoax vorige maand waarin stond dat Walmart samenwerkte met Litecoin (LTC/USD). Walmart heeft het huidige nieuws echter bevestigd, ondanks het feit dat het geen persbericht heeft uitgebracht.

Bezorgdheid over Bitcoin geldautomaten

Het afgelopen jaar was de installatie en het gebruik van Bitcoin geldautomaten in de Verenigde Staten hoog. Vorig jaar had Coinstar aangekondigd dat het zijn ATM installaties in de Verenigde Staten uitbreidde tot ongeveer 3.500 machines om aan de groeiende vraag te voldoen.

Het toenemende gebruik van Bitcoin geldautomaten heeft echter geleid tot discussie over de nalevingsproblemen rond deze valuta’s. Er wordt aangenomen dat deze geldautomaten middelen zijn om het witwassen van geld te promoten, omdat sommige exploitanten van deze machines geen aandacht besteden aan illegale activiteiten met behulp van deze machines.

Vorige maand bracht Kraken een rapport uit waaruit bleek dat Bitcoin geldautomaten de thuisbasis waren van verschillende kwetsbaarheden die bedreigingsactoren konden misbruiken en de privacy van de gebruikers van deze machines in gevaar konden brengen.

Volgens het Kraken rapport hebben veel eigenaren van de GBBATM2 ATM merken de standaard QR code niet gewijzigd. Dit betekende dat bedreigingsactoren met toegang tot deze QR codes deze machines konden compromitteren. Daarom wordt gebruikers geadviseerd om systemen te gebruiken die ze vertrouwen.

The post Walmart installeert 200 Coinstar kiosken in verschillende winkels appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*