Crypto-Prijzen.nl

Waarom stijgt Terra: LUNA bereikt een nieuw record boven $105

Waarom stijgt Terra: LUNA bereikt een nieuw record boven $105

Terra (LUNA/USD) heeft de afgelopen maanden behoorlijk gepresteerd. LUNA is een van de beste winnaars op de markt en is grotendeels onaangetast gebleven ondanks de recessie in de crypto ruimte in het eerste kwartaal van 2022.

LUNA heeft nu een nieuw record bereikt. Op het moment van schrijven handelde LUNA volgens CoinGecko op $ 102,70. in de vroege handelsuren van 29 maart had LUNA een nieuw record bereikt op $ 105,91.

Het bullish sentiment van LUNA wordt sterker

LUNA heeft de afgelopen weken een bullish sentiment gecreëerd sinds de oprichter van Terra, Do Kwon, een Bitcoin reserveplan aankondigde. De prijs van LUNA is de afgelopen 24 uur met 9,6% gestegen. Dit komt omdat de vraag naar LUNA blijft stijgen.

LUNA behoort de afgelopen twee jaar sinds maart 2020 tot de best presterende tokens. De tokenprijs zal naar verwachting doorgaan met de bearish trend, aangezien zowel de markt als de kopersondersteuning gelijk zijn.

Nu de prijs van LUNA de weerstandsniveaus onder de $ 100 heeft overwonnen, denken analisten dat de koopdruk de prijs naar het volgende niveau van $ 122 zou kunnen duwen. Nu het positieve sentiment rond LUNA groeit, wordt verwacht dat de meeste handelaren long gaan op het token, en het token zou kunnen exploderen met meer dubbele cijfers.

Terra’s Bitcoin reserves

Het Terra netwerk verhoogt de stabiliteit van zijn native stablecoin, UST. Deze stablecoin werd oorspronkelijk ondersteund door LUNA-tokens, maar dit verandert nu met de plannen van de Terra Foundation om de prijs van UST te stabiliseren met behulp van Bitcoin reserves.

De LUNA Foundation Guard (LFG) heeft plannen om voor meer dan $ 3 miljard aan Bitcoin te kopen om de veiligheid van de UST stablecoin te vergroten. De stichting is al begonnen met het aankoopproces voor BTC.

De LFG portemonnee bevat nu $ 1,1 miljard aan Bitcoin. Do Kwon heeft bevestigd dat er aanvullende aankopen zullen worden gedaan totdat het doel is bereikt. Na deze aankondiging is de prijs van Bitcoin gestegen, waardoor er steun voor de hele markt is ontstaan. De prijs van Bitcoin is nu voorbij het kritieke weerstandsniveau van $ 1,1 miljard.

Het bericht Waarom stijgt Terra: LUNA bereikt een nieuw record boven $105 verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*