Crypto-Prijzen.nl

Waarom de VS Bitcoin als strategische reserve zou moeten kopen

Waarom de VS Bitcoin als strategische reserve zou moeten kopen

China’s verbod op crypto heeft zich gemanifesteerd in het illegaal maken van cryptocurrency transacties, waardoor mijnwerkers het land verlaten en de toegang tot sites met informatie over cryptoprijzen en grafieken worden geblokkeerd. Ondernemer en investeerder Anthony Pompliano maakt een overtuigend argument waarom de VS precies het tegenovergestelde zou moeten doen.

Senaatskandidaat Blake Masters plaatste onlangs een tweet die veel mensen verraste:

“China heeft vorige week cryptocurrency verboden. Laten we het tegenovergestelde doen. De Amerikaanse regering zou een strategische reserve van Bitcoin moeten kopen – Fort Nakamoto, het nieuwe Fort Knox. Gerelateerd: mijn campagne in de Amerikaanse Senaat accepteert nu BTC donaties.”

Volgens Pompliano is dit een zeer logische reactie. China doet veel moeite om zijn burgers ervan te weerhouden open technologieën toe te passen. Dit heeft de bevolking pijn gedaan, maar het heeft de regering veerkrachtiger en sterker gemaakt. Het omarmen van de producten en technologieën die China heeft geprobeerd of probeert te verbieden, heeft zijn vruchten afgeworpen: Google, Facebook en Twitter zagen hun waarde allemaal omhoogschieten.

De cijfers spreken voor zichzelf

Het fiscale budget voor volgend jaar is vastgesteld op iets meer dan $ 6 biljoen. Mocht Bitcoin (BTC/USD) een kans van 1% hebben om de wereldwijde reservevaluta te worden, dan komt dat neer op $ 60 miljard. Met een huidige marktkapitalisatie van 792 miljard dollar en ongeveer 60% van het circulerende aanbod in handen van mensen die niet willen verkopen, is er nog steeds een aanbod van 316 miljard dollar dat op elk moment kan worden ingewisseld.

De VS kan voor $20 miljard aan Bitcoin kopen

De VS zou kunnen proberen $ 60 miljard aan Bitcoin te kopen, wat ongeveer 20% van het verhandelbare circulerende aanbod en 1% van hun jaarlijkse budget zou zijn. Realistisch gezien zou de VS echter voor 20 miljard dollar aan Bitcoin kunnen kopen tegen de huidige prijzen. Dit zou iets meer dan 2% zijn van het totaal van 21 miljoen of ongeveer 465.200 Bitcoin. In die context zou het land een van de grootste Bitcoin houders ter wereld worden – voor minder dan 0,5% van een jaarlijks budget.

Niks te verliezen

Als de waarde van Bitcoin blijft stijgen, is het land het best gepositioneerd om het digitale roer uit elke natiestaat te halen, concludeert Pompliano. Zo niet, dan zijn de VS een afrondingsbedrag kwijtgeraakt.

The post Waarom de VS Bitcoin als strategische reserve zou moeten kopen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*