Crypto-Prijzen.nl

VS verslaat China door zijn Bitcoin (BTC) miners te verwelkomen

VS verslaat China door zijn Bitcoin (BTC) miners te verwelkomen

China heeft zijn best gedaan om cryptominers uit zijn land te schoppen, en tot nu toe is het daar buitengewoon succesvol in geweest. Hierdoor hadden Bitcoin mijnwerkers echter geen huis meer en moesten ze zoeken naar een nieuwe plek om transacties te verwerken en BTC te minen.

Interessant genoeg lijkt het erop dat de grote meerderheid van hen zich tot de VS wendt, volgens de nieuwe gegevens die zijn gepubliceerd door de universiteit van Cambridge.

Bitcoin hashrate begon onlangs een aanzienlijk herstel te zien, en onderzoekers waren geïnteresseerd om te ontdekken waar de mijnwerkers naartoe zijn verhuisd, om er vervolgens achter te komen dat vanaf juli 2021 35,4% van de hashrate zich in de VS bevindt. Met andere woorden, meer dan een derde van alle Bitcoin mijnwerkers werkt nu in de Verenigde Staten, wat een stijging van 428% betekent vanaf september 2020.

De VS is het meest geschikt voor mijnwerkers

In tegenstelling tot China hebben velen in de VS de mijnbouwgemeenschap verwelkomd, waarbij de burgemeester van Miami hen een paar maanden geleden zelfs openlijk uitnodigde en hen het gebruik van de kernenergie van de stad aanbood.

Nu de mijnwerkers China verlaten, wees de in Londen gevestigde fintech data-analist Boaz Sobrado erop dat het verhaal van China dat Bitcoin controleert volledig uit elkaar is gevallen.

Het is echter logisch dat de mijnwerkers naar de VS gaan. Het heeft tenslotte een aantal staten die enkele van de laagste energieprijzen ter wereld hebben, zoals Texas. Het is ook gevuld met hernieuwbare energiebronnen. De staat Washington is het centrum van waterkrachtcentrales, terwijl de staat New York meer waterkracht produceert dan enige andere staat ten oosten van de Rocky Mountains.

Er worden ook kerncentrales gebruikt om een 100% koolstofvrije elektriciteitsmijlpaal te bereiken. Dit alles is zeer gunstig voor de crypto industrie, vooral vanwege alle zorgen over zijn ecologische voetafdruk, die Tesla zelfs dwong om in mei te stoppen met het accepteren van BTC betalingen, volgens de aankondiging van Elon Musk.

The post VS verslaat China door zijn Bitcoin (BTC) miners te verwelkomen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*