Crypto-Prijzen.nl

Vooruitzichten Dogecoin (DOGE): bearish dreiging door afnemende steun vanuit de gemeenschap

Vooruitzichten Dogecoin (DOGE): bearish dreiging door afnemende steun vanuit de gemeenschap

Students During a Boring Lesson

De prijs van Dogecoin schetst een enigszins besluiteloos vooruitzicht nu het bearish sentiment opdoemt, waardoor enthousiastelingen zich afvragen wat het leidende meme-token in de komende sessie zou kunnen laten zien.

De laatste dip op de cryptomarkt veroorzaakte schokgolven door de Dogecoin-community toen de alt een cruciale steunvloer doorbrak die historisch gezien herstelrally’s teweegbracht. De ontwikkeling leidde tot zorgen over aanhoudende prijsdalingen, maar recente acties laten zien dat DOGE zich zou kunnen voorbereiden op een nieuwe opleving.

De altcoin heeft bijvoorbeeld steun gekregen van $0,06. Dat vormde de katalysator voor een licht herstel begin maandag (omdat het profiteerde van het verbeterde sentiment op de brede markt), voordat het weer terugkeerde.

Door de aanhoudende marktvolatiliteit stond Dogecoin op het moment van schrijven op $0,061801, wat wijst op een daling van 1% over 24 uur. DOGE daalde de afgelopen zeven dagen met 0,6%.

Een bearish dreiging

Hoewel recente prijsacties indrukwekkend kunnen zijn, blijft Dogecoin gevoelig voor mogelijke verkoopdruk. Het meme-token zou getuige kunnen zijn van een bearish momentum als verkopers rond het waardegebied van $0,064 domineren. Dat zou een prijsdaling van 10% kunnen verwelkomen, waardoor Dogecoin richting $0,057 gaat.

DOGE-maker Billy Markus reageerde op een gebruiker die de vervaagde betrokkenheid van de gemeenschap benadrukte en zei:

“De gemeenschap is naar mijn mening al meer dan een jaar dood. De meest actieve mensen maken gewoon drama en vallen mensen aan.”

Verder worstelt Dogecoin met nut. Ondanks dat het de beste meme-token is ($8,7 miljard aan marktkapitalisatie), blijft DOGE een puur digitale munt zonder andere substantiële gebruiksscenario’s. Steun van prominente personen zoals Elon Musk hielp het project groeien via posts op X (voorheen Twitter).

Ondanks zijn indrukwekkende marktaandeel beperken de slechte tokenomics van Dogecoin (zoals het oneindige aanbod van tokens) de groei op langere termijn. DOGE-ontwikkelaars zullen manieren moeten vinden om de huidige 141 miljard munten in omloop te verminderen om schaarste te garanderen voor de toegenomen vraag en potentiële prijsstijgingen in de toekomst.

De cryptocurrency-gemeenschap heeft gespeculeerd dat X DOGE zou integreren voor betalingen op het toonaangevende sociale mediaplatform. Ook heeft handelsplatform Robinhood onlangs Dogecoin toegevoegd aan zijn self-custodial web3-wallet. Door dergelijke ontwikkelingen zou Dogecoin institutionele aantrekkingskracht kunnen krijgen, wat zich zou vertalen in een explosieve groei.

The post Vooruitzichten Dogecoin (DOGE): bearish dreiging door afnemende steun vanuit de gemeenschap appeared first on Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*