Crypto-Prijzen.nl

Voormalige Cryptopia medewerker pleit schuldig aan het stelen van crypto

Voormalige Cryptopia medewerker pleit schuldig aan het stelen van crypto

Een voormalige medewerker van de inmiddels ter ziele gegane Cryptopia beurs heeft toegegeven dat hij $ 171.969 aan crypto heeft gestolen. Een rapport onthulde dit nieuws op 5 juli en merkte op dat de ex-werknemer maandag voor rechter Gerard Lynch van de Christchurch District Court verscheen. De rechtbank besloot zijn naam tijdelijk geheim te houden.

Volgens het rapport pleitte de man schuldig aan twee aanklachten op advies van zijn advocaat Allister Davis. Dit zijn diefstal door een persoon in een speciale relatie en de diefstal van meer dan $ 1.000. Nadat hij deze misdaden had bekent, oordeelde rechter Lynch dat hij moest worden veroordeeld en op borgtocht moest worden teruggezonden, in afwachting van zijn veroordeling op 20 oktober.

De man vertelde hoe hij het geld kwam stelen en zei dat hij ongeoorloofde kopieën maakte van privésleutels van de talloze portemonnees van Cryptopia en de gegevens op een USB-opslagapparaat had opgeslagen. Vervolgens uploadde hij de gegevens thuis op zijn pc. Dit gaf hem toegang tot duizenden portefeuilles en meer dan $ 100 miljoen in verschillende cryptocurrencies.

De man gaf een deel van de gestolen crypto terug

Hoewel het onbekend blijft wanneer hij crypto van de beurs begon te vegen, was het eerste teken van vals spel op 3 september 2020, toen een voormalige Cryptopia klant contact opnam met accountantskantoor Grant en Thornton en zei dat hij Bitcoin (BTC/USD) had gestort in een oude Cryptopia portemonnee en vroeg om een terugbetaling.

Om dit probleem op te lossen, controleerde het accountantskantoor de transacties van Cryptopia en ontdekte dat iemand illegaal 13 BTC had opgenomen. Op dat moment waren de 13 BTC $ 165.000 waard. Nadat hij ontdekte dat zijn transacties waren ontdekt, nam de voormalige medewerker van de beurs contact op met David Ruscoe en Tom Aspin van Grant Thornton en bekende hij de BTC te hebben gestolen. Bovendien voegde hij eraan toe dat hij nog eens $7.000 had gestolen in een andere niet bekendgemaakte cryptocurrency.

Hij nam vervolgens contact op met het accountantskantoor en beloofde zes van de 13 BTC terug te geven en beloofde de rest terug te betalen als Cryptopia hem niets in rekening brengt. Hij gaf vervolgens de BTC terug en sms’te zijn partners, waarin hij zei dat hij de munten had teruggegeven, eraan toevoegend dat hij in orde zou zijn, aangezien zijn gebaar om de munten terug te geven werd gewaardeerd.

Dit nieuws komt nadat Cryptopia in 2019 een aanzienlijke hack had ondergaan die uiteindelijk leidde tot de liquidatie later dat jaar. Terwijl de autoriteiten op zoek waren naar de hackers achter de hack, ontdekten ze dat de man niets te maken heeft met de hack.

The post Voormalige Cryptopia medewerker pleit schuldig aan het stelen van crypto appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*