Crypto-Prijzen.nl

Voormalig RBI functionaris zegt dat India crypto als activaklasse moet omarmen

Voormalig RBI functionaris zegt dat India crypto als activaklasse moet omarmen

Rama Subramaniam Gandhi, de voormalige vice-gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI), vindt het van vitaal belang om cryptocurrencies als activa te accepteren. Gandhi, die van 2014 tot 2017 de centrale bediende, deelde zijn mening tijdens een evenement georganiseerd door de Internet and Mobile Association of India (IAMAI) en de Blockchain & Crypto Assets Council (BCAC). In zijn toespraak zei hij dat de huidige wetten die de uitwisseling van grondstoffen regelen, ook van toepassing kunnen zijn op crypto.

Volgens Gandhi zou het brengen van crypto activa onder de bevoegdheid van de goederenwetten Indiërs automatisch in staat stellen dergelijke munten te kopen, verkopen en HODLen. Hij beweerde dat mensen na jaren van debat hebben ontdekt dat crypto’s niet als valuta kunnen functioneren omdat ze geen wettig betaalmiddel zijn. Gandhi merkte verder op dat de algemene overeenstemming tussen beleidsmakers is dat crypto’s activa zijn.

Met dit in gedachten zei de voormalige centrale bankier dat het gemakkelijk wordt om cryptocurrencies te reguleren. Hij riep op tot crypto-governance en zei dat de kans groot is dat mensen crypto activa zullen gebruiken voor criminele activiteiten als er geen regelgeving is. Hij merkte verder op dat alle rechtsgebieden duidelijke regelgevingskaders moeten hebben die aantonen dat economische activiteiten waarbij crypto betrokken is, geen illegale activiteiten ondersteunen.

Gandhi vond geen fout in het anonieme, onafhankelijke en onvindbare karakter van crypto’s. In plaats daarvan stond hij in voor verschillende rechtsgebieden die een reeks regels implementeren die ervoor zorgen dat leden van de samenleving crypto niet illegaal gebruiken. Om dit te bereiken merkte de financier op dat de jurisdicties wetten moeten maken die niet-naleving bestraffen.

Indiërs blijven crypto omarmen ondanks de bearish houding van RBI

Dit nieuws komt nadat RBI in juni haar bezorgdheid over cryptocurrencies uitte en zei dat cryptocurrencies het witwassen van geld en de financiering van terrorisme vergemakkelijken. De toezichthouder merkte ook op dat het deze bezorgdheid had gedeeld met de regering.

Voordien verwierp het Indiase Hooggerechtshof het verbod van RBI uit 2018 dat banken verbood diensten aan te bieden aan cryptobedrijven. Als gevolg hiervan heeft RBI de banken geïnformeerd dat ze vrij zijn om crypto transacties te faciliteren en dat ze de kennisgeving van 2018 niet mogen noemen als reden om diensten van cryptobedrijven te weigeren. Desalniettemin waarschuwde RBI dat banken zorgvuldigheid moeten blijven betrachten bij het omgaan met crypto, eraan toevoegend dat haar standpunt over crypto niet is veranderd.

Hoewel de RBI bearish blijft voor crypto, hebben die van India niet dezelfde vooruitzichten. Naar verluidt geven gegevens van Chainalysis, een blockchain-gegevensprovider, aan dat Indiërs ondanks hun obsessie met goud steeds meer in crypto hebben geïnvesteerd. Volgens Chainalysis groeiden crypto investeringen in India van $ 923 miljoen in april 2020 tot $ 6,6 miljard in mei 2021.

The post Voormalig RBI functionaris zegt dat India crypto als activaklasse moet omarmen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*