Crypto-Prijzen.nl

Voormalig kanselier Hammond benoemd tot adviseur van Copper

Voormalig kanselier Hammond benoemd tot adviseur van Copper

Lord Philip Hammond trad toe tot het cryptobedrijf ondanks kritiek van de lobby-regulator van Westminster. Dit is de laatste in een reeks van banen die hij heeft aangenomen sinds hij twee jaar geleden de Treasury verliet. Zijn dienstverband is ingegaan.

Hammond beschuldigd van het gebruiken van connecties met de overheid tegen regels

Lord Hammond, een vroege voorstander van crypto, werd beschouwd als een van de rijkste ministers ooit. Zijn fortuin wordt geschat op 8,2 miljoen pond. Vorige maand werd Hammond bekritiseerd door de lobby-toezichthouder van Westminster omdat hij zijn connecties met de overheid had gebruikt om een bank te helpen, wat hij adviseert.

Hammond nam contact op met een hooggeplaatste functionaris van de Treasury over een project ontwikkeld door OakNorth, de bank in kwestie. Dit riep de woede op van Lord Eric Pickles, een voormalige kabinetscollega die voorzitter is van de Adviescommissie voor zakelijke benoemingen (Acoba).

Lord Pickles noemde Hammonds gebruik van zijn contacten ‘inconsequent’ met de regels. Uiteindelijk werd Hammond na een onderzoek door een onafhankelijke autoriteit niet schuldig bevonden aan het overtreden van de lobbyregels.

Hammond noemt Copper een “echte pionier” van investeringstechnologie met betrekking tot crypto en digitale activa:

De echt opwindende kans ligt in de toepassing van deze technologie om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop financiële diensten worden geleverd. Als we het beste van Groot-Brittannië – ondernemers, industrie, overheid en regelgevers – kunnen samenbrengen om een op blockchain gebaseerd ecosysteem voor financiële diensten te creëren en mogelijk te maken, zullen we het wereldwijde leiderschap van het VK op dit gebied voor de komende decennia veiligstellen.

Copper haalt $75 miljoen binnen van de Britse miljardair Alan Howard en VC bedrijven

Copper, opgericht in 2018, kondigde plannen aan om uit te breiden naar Azië en de VS. Het bedrijf verkreeg een investering van $ 75 miljoen (£ 55 miljoen) van hedgefondsmanager Alan Howard en twee VC bedrijven, Dawn Capital en Target Global. Volgens een verklaring van Copper zal Hammond de taak krijgen om het VK te promoten als wereldleider op het gebied van digitale activatechnologie.

Copper CEO Dmitry Tokarev zei:

We willen de groei van ons klantenbestand stimuleren binnen een regelgevend kader dat ons in staat zal stellen wereldwijd te gedijen vanuit ons hoofdkantoor in Londen. Nu de expertise van Lord Hammond bijdraagt aan de kracht van ons team, kijken we ernaar uit om Copper te laten groeien en het aanbod van digitale activatechnologie in het VK verder te verbeteren.

The post Voormalig kanselier Hammond benoemd tot adviseur van Copper appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*