Crypto-Prijzen.nl

Volaris El Salvador gaat BTC accepteren als betaling

Volaris El Salvador gaat BTC accepteren als betaling

Volaris El Salvador

Volaris El Salvador, een dochteronderneming van de Mexicaanse budgetluchtvaartmaatschappij Volaris, gaat Bitcoin (BTC/USD) accepteren als betaling voor vliegtickets. De president van El Salvador, Nayib Bukele, maakte dit nieuws eerder vandaag bekend via een tweet. Volgens hem zal deze ontwikkeling Salvadoranen een goedkope luchtvaartmaatschappij bieden die BTC accepteert.

Volgens hem zal het vermogen van Volaris El Salvador om betalingen in BTC te accepteren de regering helpen het vluchtaanbod voor Salvadoranen te vergroten.

De tweet van de president stuitte echter op veel kritiek, waarbij een Twitter gebruiker @Jiraiya_elsabio erop wees dat de door de staat gerunde Chivo portemonnee al een dag niet heeft gewerkt. De gebruiker voegde eraan toe dat door de downtime van de portemonnee mensen geld hebben verloren omdat ze BTC niet naar fiat kunnen converteren en vice versa. De bezorgde burger drong er bij Bukele op aan zich te concentreren op het oplossen van het huidige probleem voordat zijn BTC project zijn geloofwaardigheid verliest.

Een andere gebruiker maakte de aankondiging van de president belachelijk en zei:

Maar ik hoop dat de vliegtuigen werken en niet vallen zoals de Chivo.

Dit nieuws komt nadat de Salvadoraanse luchtvaartautoriteiten Volaris een maand geleden groen licht gaven om in het land te opereren.

Toenemende inspanningen om Salvadoranen warm te maken voor crypto naarmate de weerstand toeneemt

Eerder kondigde Bukele aan dat de Salvadoraanse regering $ 0,20 (£ 0,15) per gallon gas had verlaagd voor burgers die in BTC betalen. Volgens hem bood de overheid deze subsidie aan nadat het staatsbedrijf Chivo had onderhandeld met toonaangevende tankstations.

De overheid stuitte echter nog steeds op weerstand, waarbij burgers vroegen waarom de subsidie alleen beschikbaar was voor degenen die via de Chivo portemonnee betalen. Andere burgers beschouwden deze subsidie als gedeeltelijk, aangezien de overheid belastingen zou gebruiken van Salvadoranen die geen voertuigen bezitten om het aanbod te handhaven.

Afgezien van het verlagen van de brandstofprijzen, herinvesteerde de regering ook $ 4 miljoen (£ 2,91 miljoen) aan BTC winsten om de ontwikkeling van infrastructuur zoals een veterinair ziekenhuis te financieren. Volgens Bukele hebben deze fondsen het aantal BTC dat het land bezit niet verminderd, aangezien BTC steeg nadat het drie dips had gekocht.

El Salvador bezit momenteel 700 BTC, die het kocht toen BTC onder $ 50.000,00 (£ 36.314,25) handelde. Op het moment van schrijven verandert de vlaggenschip cryptocurrency van eigenaar voor $ 64.212,57 (£ 46.638.55) na een winst van 3,24% in 24 uur en 16,32% in de afgelopen zeven dagen. Deze waarde betekent dat BTC minder dan 1,2% is gedaald ten opzichte van de ATH van 14 april van $ 64.863,10 (£ 47.109,10).

The post Volaris El Salvador gaat BTC accepteren als betaling appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*