Crypto-Prijzen.nl

Vladimir Poetin zegt dat cryptocurrencies volatiel zijn

Vladimir Poetin zegt dat cryptocurrencies volatiel zijn

Cryptocurrencies in Rusland blijven in een soort ‘grijze zone’. Hoewel het land geen volledig verbod op crypto heeft afgekondigd, zoals in China, blijft de regering sceptisch, maar laat ze de cryptohandelsactiviteiten vorderen.

De president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, bekritiseerde cryptocurrencies tijdens het investeringsforum “Russian Calling” in Moskou.

Vladimir Poetin is het ermee eens dat cryptocurrencies risico’s met zich meebrengen

Volgens een lokale publicatie verklaarde Poetin:

Het wordt door niets ondersteund [en] de volatiliteit is kolossaal, dus de risico’s zijn erg hoog. We zijn ook van mening dat we moeten luisteren naar degenen die over die hoge risico’s praten.

Poetin stelt verder dat cryptocurrencies moeten worden gecontroleerd en gereguleerd, en merkt op dat digitale activa een hoge mate van wereldwijde acceptatie hebben geregistreerd.

Zoals eerder vermeld, ontbreekt het aan duidelijkheid in het Russische cryptoregelgevingskader. De Russische Federatie overweegt echter om een digitale valuta van de centrale bank te lanceren, maar dit zal misschien niet snel gebeuren, gezien de wetswijzigingen die nodig zijn om een digitale roebel te ontwikkelen.

Russen verhandelen jaarlijks $5 miljard crypto

Hoewel er een gebrek is aan duidelijkheid over de regelgeving op het gebied van cryptocurrency handel, is Rusland toonaangevend als een van de meest actieve cryptomarkten ter wereld. Het hoge niveau van crypto adoptie kan worden toegeschreven aan dit gebrek aan regulering.

Een recent rapport van de Bank of Russia citeerde schattingen van lokale topbanken die suggereren dat de totale jaarlijkse volumes op cryptotransacties 350 miljard roebel bedroegen, wat overeenkomt met $ 5 miljard.

De Bank of Russia verklaarde verder dat de Russische Federatie een van de leidende landen was op het gebied van sitebezoeken aan de cryptocurrency beurs Binance. Rusland is momenteel de op een na grootste verkeersgenerator voor Binance, na Turkije.

De bank ging ook in op cryptomining en verklaarde dat Rusland een van de grootste Bitcoin mijnlanden ter wereld was. Momenteel is Rusland de op twee na grootste Bitcoin mijnhub wat betreft hash-snelheden.

Rusland is niet het enige land in de Sovjet-Unie dat melding maakt van groeiende niveaus van crypto adoptie en mining. Kazachstan is momenteel de op één na grootste Bitcoin mijnwerker ter wereld, gemeten naar hash-snelheid, na de VS.

Kazachstan is goed voor 18,1% van de hash-snelheid van Bitcoin mijnbouw, een grote stijging ten opzichte van de 8,8% in juni. De president van het land kondigde onlangs plannen aan om een kerncentrale te bouwen om de mijnbouw te ondersteunen.

The post Vladimir Poetin zegt dat cryptocurrencies volatiel zijn appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*