Crypto-Prijzen.nl

VK gaat een nieuw crypto regelgevingsregime onthullen

VK gaat een nieuw crypto regelgevingsregime onthullen

Het VK zal naar verwachting een nieuwe reeks regels introduceren om de cryptocurrency sector te reguleren. De regelgeving zal zich richten op stablecoins. Stablecoins zijn cryptocurrencies die worden ondersteund door andere activa, zoals fiat valuta, grondstoffen of andere munten.

VK lanceert nieuw regelgevingsregime voor crypto

De minister van Financiën in Groot-Brittannië, Rishi Sunak, zal een nieuw regelgevingskader voor de Britse cryptomarkt aankondigen. Een CNBC rapport merkte op dat het regelgevingskader zich in de eindfase bevindt.

CNBC verwees naar bronnen die bekend zijn met de zaak en zeiden dat het regelgevingskader vriendelijk zou kunnen zijn. Als deze regelgeving wordt ingevoerd, kan dat helpen om duidelijkheid te scheppen in de regelgeving, die lange tijd ontbrak. De bronnen merkten op dat Treasury functionarissen openstonden voor meer informatie over de crypto sector, met name stablecoins.

CNBC stelde ook dat het Britse ministerie van Financiën al in overleg was met enkele spelers in de cryptosector. Deze spelers omvatten Gemini, een van de populaire cryptocurrency handelsplatforms. Gemini heeft zijn eigen stablecoin, waarvan de waarde is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Tether (USDT) is momenteel de grootste stablecoin met meer dan $ 80 miljard in omloop. Het bedrijf is echter onderzocht of USDT volledig wordt gedekt door USD reserves. Stablecoins wekken ook zorgen over hun effecten op de financiële stabiliteit, gezien hun groeiende populariteit.

De Britse cryptosector wordt momenteel gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA). Deze organisatie is belast met licentiebedrijven die actief zijn in de crypto ruimte en crypto investeerders beschermen.

Europa’s crypto regelgeving is ook onderweg

Ook de Europese Unie formuleert duidelijke regelgeving voor de cryptosector. De EU is van plan om MiCA regelgeving te implementeren die virtuele activa zal reguleren. Deze regelgeving zal helpen verduidelijken hoe crypto activa in de EU worden gereguleerd. EU wetgevers zullen ook de instelling bepalen die belast is met het reguleren van de cryptomarkt.

Er waren speculaties dat de EU proof-of-work cryptocurrencies zoals Bitcoin zou verbieden. Vorige week stemden de wetgevers echter tegen een dergelijk verbod. De MiCA regelgeving zal daarom doorgaan zonder een PoW verbod.

Het bericht VK gaat een nieuw crypto regelgevingsregime onthullen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*