Crypto-Prijzen.nl

Visa koopt een CryptoPunk, zet een stap in de NFT markt

Visa koopt een CryptoPunk, zet een stap in de NFT markt

De NFT rage blijft mensen aantrekken, evenals bedrijven, met als meest recente voorbeeld Visa’s eigen toegang tot de NFT ruimte. Het bedrijf heeft zojuist digitale kunst van CryptoPunk gekocht, volgens de aankondiging van eerder vandaag, 23 augustus. De multinationale financiële dienstverlener heeft ongeveer 50 Ethereum (ETH/USD) uitgegeven voor een CryptoPunk NFT en daarmee heeft het opnieuw zijn steun voor de digitale valutasector bewezen.

Het bedrijf kondigde de overname van CryptoPunk #7610 aan in een recent Twitter bericht en merkte op dat de transactie vijf dagen geleden, op 18 augustus, daadwerkelijk werd voltooid. Destijds betaalde het bedrijf 49,5 ETH om het niet-vervangbare token te verkrijgen. Vertaald naar fiat, is het bedrag ongeveer $ 160.000, volgens de huidige prijs van Ether.

Met de aankoop voegt de NFT zich bij Visa’s historische handelsartefacten, waaronder ook spullen als zip-zapmachines en papieren creditcards. Niet alleen dat, maar Visa publiceerde ook een diepgaand rapport over de functies en voordelen van de NFT’s om ze te bezitten en te gebruiken voor haar eigen toekomstige strategie.

Het rapport zegt dat het bedrijf gelooft dat NFT’s een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van social media, entertainment, retail en commercie. Met dat in gedachten is het haar doel om haar steeds groter wordende aantal klanten te helpen toegang te krijgen tot en gebruik te maken van NFT’s door de nodige infrastructuur aan te bieden om dit in een veilige omgeving te doen.

Visa blijft banden met crypto opbouwen

Met deze stap stapt Visa nog dieper in crypto, iets wat het al heel lang doet. Het werkt samen met een aantal grote cryptobedrijven , zoals Binance, Simplex, Circle en dergelijke.

Zelfs de CEO zei eerder dit jaar dat het bedrijf er op een bepaald moment voor zou kunnen kiezen om transacties met digitale activa rechtstreeks aan zijn netwerk toe te voegen. Aangezien het Visa netwerk door miljoenen over de hele wereld wordt gebruikt, is dit een enorme hoeveelheid blootstelling voor crypto.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de reputatie van Visa de digitale valuta industrie verder legitimeert.

The post Visa koopt een CryptoPunk, zet een stap in de NFT markt appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*