Crypto-Prijzen.nl

Visa Brazil zou naar verluidt Bitcoin betalingen willen integreren

Visa Brazil zou naar verluidt Bitcoin betalingen willen integreren

Bitcoin komt misschien binnenkort naar Brazilië, volgens de Braziliaanse nieuwszender Seu Dinheiro. De nieuwszender interviewde Eduardo Abreu, de VP van nieuwe zaken bij Visa, de wereldberoemde betalingsgigant. Volgens Abreu is het bedrijf van plan om Bitcoin (BTC/USD) te integreren in zijn Braziliaanse platform en betalingen aan te bieden, evenals een waardeopslag.

De zet werd aangekondigd direct nadat El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde, en het markeert een ander voorbeeld van Zuid-Amerikaanse landen die meer openstaan voor crypto. Natuurlijk is Visa zoiets waarschijnlijk al veel langer van plan, aangezien de CEO van zijn Braziliaanse vestiging, Fernando Teles, al in maart van dit jaar sprak over het invoeren van tokenized betalingen.

Destijds noemde Teles ook de Application Programming Interface (API) die de kloof tussen crypto en traditionele financiën zou dichten. Wat Abreu betreft, hij deelde zijn mening over de Bitcoin situatie en zei dat een grotere acceptatie zal afhangen van de integratie van traditionele bankactiviteiten in de crypto industrie. Dat zou gebruikers in staat stellen crypto- en fiat-transacties in dezelfde omgeving te doen, wat het gemakkelijker zou maken om crypto te begrijpen en te gebruiken.

Geen details over wanneer BTC kan worden geadopteerd

Natuurlijk biedt Visa al ongeveer 180 valuta’s op zijn platform, met plannen om gebruik te maken van zijn 170 miljoen wereldwijde klantenbestand. Het zal ook proberen om zijn fintech-relaties met de lokale nationale banken aan te gaan en/of te vernieuwen, om de adoptie te maximaliseren.

Abreu noemde geen specifieke datum of enige andere hint over wanneer Bitcoin adoptie zou kunnen worden verwacht. Maar gezien het feit dat hij het überhaupt noemde, zou dit erop kunnen wijzen dat de zet slechts een paar maanden verwijderd is. Tenminste, dat is wat de cryptogemeenschap verwacht te zien.

Maar Abreu wees er wel op dat Bitcoin gemakkelijk te gebruiken, op te slaan en te beheren is, wat een groot voordeel is van de acceptatie ervan. Hij zinspeelde ook op mogelijke crypto-cashback en zei dat Brazilianen al de cultuur hebben om punten, kortingen, mijlen en dergelijke te ontvangen. Er is dus geen reden om niet dezelfde functies te introduceren als het gaat om hun cryptocurrencies.

The post Visa Brazil zou naar verluidt Bitcoin betalingen willen integreren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*