Crypto-Prijzen.nl

VIDEO: Van een vroege medewerker bij YouTube tot de oprichting van Origin Protocol | Matthew Liu

VIDEO: Van een vroege medewerker bij YouTube tot de oprichting van Origin Protocol | Matthew Liu

De cryptocurrency-ruimte, het internet en de economie als geheel zijn de afgelopen jaren enorm veranderd. Deze week op de Invezz-podcast werd ik eraan herinnerd hoe verschillend beide zijn.

Ik sprak met Matthew Liu, een van de eerste productmanagers bij YouTube, voordat hij medeoprichter werd van het Origin Protocol. We hebben verschillende onderwerpen besproken, maar misschien wel het meest interessante was hoe hij van een vroege medewerker op een kleine website met de naam YouTube ging naar het ontdekken van Bitcoin en het grijpen van Ethereum zodra het online kwam.

Maar Origin was ook een heel interessant onderwerp om te bespreken. Vooral in de huidige omgeving, aangezien een van hun grootste producten de opbrengstgenererende stablecoin OUSD is. Dit is opmerkelijk omdat de Federal Reserve duidelijk is overgestapt op een nieuw renteparadigma, waar tarieven in traditionele financiën nu concurreren met DeFi.

Matthew praat over hoe dit van invloed is op OUSD en het DeFi-landschap in het algemeen. Natuurlijk is er ook het risico-element. Ik was benieuwd waar het rendement op de stablecoin vandaan komt, want als er één ding is dat de cryptomarkt ons dit jaar heeft geleerd, dan is het wel dat het belangrijk is om die vraag te beantwoorden.

En wat betreft FTX? Matthew had daar ook wat gedachten. We staken de koppen bij elkaar om erachter te komen hoe het mis ging bij FTX en bespraken ook de reactie van de reguliere media op het debacle. Onnodig te zeggen dat de voormalige golden boy van crypto niet bepaald lof van ons kreeg.

Ik vroeg Matthew ook of het frustrerend was om in een branche te werken waarvan het imago zo aangetast was door de recente gebeurtenissen. We praatten eerder dit jaar over de Luna-crash en hoe Origin grotendeels aan de waanzin ontsnapte, afgezien van indirecte effecten die door iedereen in de ruimte werden gevoeld.

NFT’s maken ook een groot deel uit van de Origin-missie. We spraken over hun werk op dit gebied en wat Matthew vindt van de dominantie van OpenSea. Hij had een goede analogie met eBay en OpenSea en voorspelde een meer gefragmenteerd NFT-landschap dat beter geschikt is voor specialisatie, in tegenstelling tot de algemene, one size fits all-benadering die we momenteel zien bij OpenSea.

We bespraken ook Paris Hilton, die heeft geïnvesteerd in Origin, en intrigerende ontwikkelingen rond onroerend goed en NFT’s, waaronder een samenwerking met Rooftstock, die ik vorige maand interviewde.

We hebben ook andere onderwerpen besproken, en al met al was het een leuk gesprek over Matthew’s jaren in crypto, zijn gedachten over DeFi, NFT’s, fraude in de ruimte, de huidige high-rate omgeving, stablecoins en meer.

Het bericht VIDEO: Van een vroege medewerker bij YouTube tot de oprichting van Origin Protocol | Matthew Liu verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*