Crypto-Prijzen.nl

VIDEO: Blockchain en verkiezingen | Jake Yocom-Piatt

VIDEO: Blockchain en verkiezingen | Jake Yocom-Piatt

Tijdens de verkiezingsweek in de VS voelde het actueel om te kijken hoe technologie het proces in de toekomst zou kunnen beïnvloeden.

Vandaag stemmen we in de meeste staten met pen en papier. “Thuiskomen om te stemmen” is een veelgehoorde uitdrukking in mijn thuisland Ierland, waar mensen terug moeten reizen naar hun verschillende kiesdistricten om te kunnen stemmen. Het voelt absoluut als een van de laatst overgebleven industrieën om de digitale revolutie van de afgelopen decennia volledig te weerstaan.

In de laatste aflevering van de Invezz-podcast ga ik zitten met Jake Yocom-Piatt. Hij is projectleider bij Decred, dat onlangs de krantenkoppen haalde omdat hij werd gebruikt door de Braziliaanse president-elect Luiz Inácio Lula da Silva (bekend als Lula) om verkeerde informatie en nepnieuws tijdens de campagne te bestrijden.

Dat was interessant, aangezien de Braziliaanse verkiezingen met een flinterdunne marge werden beslist. Controverse werd gevreesd in de nasleep van de uitslag, terwijl valse informatie een hot topic was in de aanloop naar de stemming.

In wat een nogal nieuwe gebeurtenis was, plaatste Lula beleidsdocumenten op de blockchain om te helpen bij het bestrijden van verkeerde informatie. We praatten over wat dit precies betekende in de show en hoe het heeft geholpen.

Maar wat lost blockchain hier eigenlijk op? Door beleidsdocumenten aan de ketting te leggen, kunnen ze worden geverifieerd. Maar kunnen niet-blockchain-platforms ook worden gebruikt om dit te bereiken? Dit was een van de belangrijkste vragen die ik had, omdat het in de cryptocurrency-ruimte vaak moeilijk is om vast te stellen wat precies het nut van een project is.

Natuurlijk werd deze aflevering opgenomen te midden van chaos op de cryptocurrency-markten. Een van ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingen, FTX, is failliet – iets dat zich ontwikkelde terwijl we aan het praten waren.

We praten over hoe deze laatste klap voor de reputatie van crypto initiatieven als deze in de toekomst zou kunnen beïnvloeden. Wie wil zijn nek op het spel zetten en crypto omarmen als alles eromheen instort?

Maar er is hier ook een diepere discussie over een onderwerp dat de afgelopen 10 jaar erg tot leven is gekomen: verkeerde informatie en verkiezingsrechtvaardigheid. Kan blockchain een manier zijn om een aantal van de problemen te bestrijden, of is het slechts een gimmick?

Nog een stap verder, is er een wereld waarin iedereen vanaf zijn smartphone stemt? Kan de blockchain worden gebruikt om resultaten te verifiëren en onmiddellijk te kalibreren? Of is dit allemaal maar een utopie?

Dit en meer in de aflevering van deze week.

Zet het gesprek op Twitter voort met @InvezzPortal , @DanniiAshmore en @decredproject . Of bezoek https://decred.org/ voor meer informatie.

Bedankt voor het luisteren, volg ons en abonneer je hier:

Het bericht VIDEO: Blockchain en verkiezingen | Jake Yocom-Piatt verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*