Crypto-Prijzen.nl

Vicevoorzitter ESMA roept EU op om Proof-of-Work cryptomining te verbieden

Vicevoorzitter ESMA roept EU op om Proof-of-Work cryptomining te verbieden

Erik Thedéen, de vicevoorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA), heeft voorgesteld dat de Europese Unie (EU) cryptomining op basis van Proof-of-Work (PoW) consensusmechanismen verbiedt. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat de suggestie van Thedéen de hoge energie-eisen van cryptomining probeert aan te pakken.

Volgens Thedéen, die ook de directeur-generaal is van Finansinspektionen, de Zweedse regelgever voor financiële diensten, is Bitcoin mining een nationale kwestie geworden voor Zweden. Daartoe riep hij op tot een verbod op op PoW gebaseerde mijnbouw.

Hij verduidelijkte echter dat hij niet instaat voor een volledig verbod op de digitale activa industrie. Om zijn steun voor crypto te tonen, prees hij Proof-of-Stake (PoS) consensusmodellen, en zei dat ze een aanzienlijk lager energieprofiel hebben.

Thedéen voegde toe,

We moeten een discussie voeren over de verschuiving van de industrie naar een efficiëntere technologie. De financiële sector en veel grote instellingen zijn nu actief in cryptocurrency markten en hebben verantwoordelijkheden op het gebied van [milieu, maatschappij en bestuur].

ESG zorgen nemen toe

Finansinspektionen riep met name in november vorig jaar op tot een verbod op energie-intensieve cryptomining, met het argument dat de hernieuwbare energie die Zweden produceert, beter kan worden gebruikt in andere industrieën. De toezichthouder merkte op dat cryptomining zich in toenemende mate richt op deze hernieuwbare energiebronnen, waardoor het vermogen van de natie om de Overeenkomst van Parijs na te komen in gevaar komt.

Naar verluidt zijn de directeuren-generaal van de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit en het Zweedse bureau voor milieubescherming het eens geworden over een verbod op mijnbouw door krijgsgevangenen. Bovendien merkte Finansinspektionen op dat de hoge energiebehoefte van de cryptosector niet overeenkomt met de voordelen die de sector de samenleving biedt.

Dit nieuws komt omdat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) kritiek blijven krijgen vanwege hun hoge energiebehoefte en CO2 uitstoot. Terwijl crypto enthousiastelingen beweren dat de sector meer hernieuwbare energie gebruikt dan welke andere industrie dan ook, bewijzen de zorgen van Zweden dat sommige mensen altijd fouten zullen vinden in crypto’s.

Afgezien van Finansinspektionen, beweert Alex de Vries, de oprichter van Digiconomist, dat het gebruik van hernieuwbare energie voor cryptomining een verspilling van kostbare energie is.

De Vries merkte op,

Ik zeg al heel lang dat je hulpbronnen niet duurzaam kunt verspillen – het gebruik van hernieuwbare energiebronnen voor cryptomining is geen oplossing.

Nu ETH goed op weg is om een PoS consensusmodel aan te nemen, zou BTC binnenkort de enige energie-intensieve cryptocurrency kunnen worden, een gebeurtenis die de cryptocurrency een grote klap zou kunnen bezorgen, vooral nu de meeste landen ernaar streven om in de komende jaren klimaatneutraal of negatief te worden.

De post Vicevoorzitter ESMA roept EU op om Proof-of-Work cryptomining te verbieden verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*