Crypto-Prijzen.nl

Veteranen houden BTC nog steeds vast, ondanks prijsstijgingen

Veteranen houden BTC nog steeds vast, ondanks prijsstijgingen

Finnish authorities HODLing seized BTC, but it's not what you think

Veteraan Bitcoin (BTC/USD) hodlers verkopen nog steeds record lage hoeveelheden van de vlaggenschip crypto, hoewel het dit jaar 70% won. In het laatste kwartaal van het jaar werden alleen jongere BTC’s die tijdens de zomer met $ 30.000 werden gekocht, verhandeld, blijkt uit gegevens die worden gedeeld door CoinTelegraph. Doorgewinterde hodlers hebben dit jaar nauwelijks munten uitgegeven, ondanks $ 69.000 all-time highs.

De Coin Days Destroyed (CDD) statistiek van het on-chain analysebedrijf Glassnode laat ook zien dat het aandeel van BTC dat door veteranen wordt uitgegeven, bijna recordlaagte blijft. CDD blijft kalm in het laatste teken van de veroordeling van degenen die jarenlang in Bitcoin investeren en deze vasthouden.

Een alternatief voor eenvoudige volumemetingen

De indicator die door CDD wordt geciteerd, verwijst naar hoe lang elke Bitcoin inactief is geweest bij elke beweging. Dit is een alternatief voor eenvoudige volumemetingen om markttrends vast te stellen. Daarom zijn jongere munten minder belangrijk dan oudere munten met een geschiedenis van actieve beweging.

UTXO Management samengevat naast een afdruk van de grafiek:

De 90-daagse Coin Days Destroyed Bitcoin statistiek toont het gedrag van wat oudere munten doen. Stijgende waarden laten zien dat oudere munten worden uitgegeven. Ondanks een stijging in de afgelopen maanden, bevindt de huidige waarde zich nog steeds rond historische dieptepunten.

Een piek in de verkoop van oude munten na een recordhoogte in 2017

Uit de gegevens blijkt dat sterke handen ‘stevig zijn gebleven’ sinds een piek in de verkoop van oude munten nadat de BTC/USD koers vorig jaar de ATH van 2017 van $ 20.000 passeerde. De trend bleef intact ondanks de run naar bijna $ 70.000. Nieuwere markttoetreders lijken op dit moment de verkoop te genereren.

Kopen in de zomer, verkopen in de winter

Een Unchained Capital statistiek genaamd Hodl Waves geeft aan dat Bitcoin die tussen drie en zes maanden geleden is gekocht, nu verantwoordelijk is voor de grootste daling van het totale aanbod. Dit suggereert dat verkopers hun BTC tussen juni en september van dit jaar kochten. Tijdens deze periode daalde BTC/USD tot een dieptepunt van $ 30.000.

Verschillen tussen hodlers

Verschillen tussen hodlers zijn al lang onder de lus. Aangezien BTC/USD 2021 op het punt staat te eindigen met ongeveer $ 20.000 boven begin januari, verdubbelen zelfs markttoetreders met $ 20.000. Hodlers voegen deze maand hun posities toe.

The post Veteranen houden BTC nog steeds vast, ondanks prijsstijgingen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*