Crypto-Prijzen.nl

Vermeld geen crypto gerelateerde bedrijven – vertelt de Russische Centrale Bank aan lokale beurzen

Vermeld geen crypto gerelateerde bedrijven – vertelt de Russische Centrale Bank aan lokale beurzen

Russian FSB and central bank agree to outlaw crypto as means of payment

De Bank of Russia heeft een rapport uitgebracht waarin lokale beurzen specifiek worden gevraagd om cryptobeurzen die genoteerd willen worden, te weigeren. Het rapport komt omdat veel cryptocurrency beurzen steeds meer overwegen om naar de beurs te gaan.

De Russische Centrale Bank gaf het advies op 19 februari uit en vertelde de beurzen in het land om cryptobeurzen en andere bedrijven die zich bezighouden met crypto-gerelateerde bedrijven te vermijden.

De centrale bank legde uit dat het gevaarlijk is voor Russische beurzen om aandelen te noteren van bedrijven die afhankelijk zijn van prijzen op de cryptomarkt. De bank noemde specifiek cryptobeurzen, cryptofondsen, crypto-derivaten, crypto-tracking indexen, evenals financiële activa die buiten Rusland zijn uitgegeven.

Ook vermogensbeheerders gewaarschuwd

De bank waarschuwde vermogensbeheerders ook om dergelijke instrumenten niet op te nemen in beleggingsfondsen. De bank verklaarde ook dat de beurzen deze investeringsopties niet mogen geven aan investeerders, met name de niet-geaccrediteerde.

De bank herhaalde dat de richtlijn dient als een preventief mechanisme tegen de zeer risicovolle blootstelling aan dergelijke activaklassen. De bank voegde in een officieel bericht toe,

Ze zijn bedoeld om te voorkomen dat grote investeerders dergelijke instrumenten gebruiken.

Volgens de verklaring zijn geautoriseerde digitale activa en digitale valuta’s van de centrale bank echter niet van toepassing op deze aanbevelingen.

Zeer risicovolle beleggingen

De Russische centrale bank lichtte de redenen voor haar advies toe. Volgens de bank hebben digitale activa en cryptocurrencies verschillende problemen, waaronder regelgeving gerelateerde risico’s, lage liquiditeit, obscure prijsontdekking en hoge volatiliteit. Als gevolg hiervan zal het kopen van financiële instrumenten die aan dergelijke activa zijn gekoppeld, zeer riskant zijn en grote verliezen veroorzaken voor mensen met weinig kennis en ervaring op het gebied van beleggen.

De laatste stap van de Bank of Russia is een andere indicatie dat ze nog niet klaar is om cryptocurrency te omarmen. Het heeft echter nog steeds zin in de ontwikkeling en groei van digitale activa van de centrale bank (CBDC).

De Russische centrale bank heeft ook lokale banken zoals Tinkoff verhinderd om crypto gerelateerde diensten en handel aan te bieden.

Rusland is niet de enige als het gaat om bedrijven tegen cryptocurrencies, maar ter ondersteuning van CBDC’s. China, dat voorop loopt in CBDC, heeft onlangs een strikt verbod ingesteld op cryptominers.

The post Vermeld geen crypto gerelateerde bedrijven – vertelt de Russische Centrale Bank aan lokale beurzen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*