Crypto-Prijzen.nl

Verdachte witwassers op Bitfinex vrijgelaten op borg van miljoenen

Verdachte witwassers op Bitfinex vrijgelaten op borg van miljoenen

Bitfinex removes deposit fees for amounts below $1,000

FBI agenten arresteerden de in New York woonachtige Heather Morgan en haar man Ilya Lichtenstein wegens vermeende samenzwering om crypto wit te wassen die verband hield met de Bitfinex hack uit 2016, waarbij 119.756 Bitcoin (BTC/USD) werd gestolen, meldden de reguliere media. De echtgenoten hielden gisteren tijdens een rechtszaak in New York hun onschuld vol. Ze werden vrijgelaten op miljoenen obligaties.

De meest onbekwame criminelen ter wereld

Ze worden door Nic Carter, algemeen partner bij Castle Island Ventures en medeoprichter en voorzitter van Coin Metrics, de ‘meest onbekwame criminelen ter wereld’ genoemd.

Wie zijn zij?

Ilya Lichtenstein lijkt een typische tech-ondernemer te zijn, maar zijn vrouw beweert een productief schrijver te zijn (haar artikelen zijn gepubliceerd door Forbes), een seriële ondernemer, een komische rapper en B2B investeerder. CoinTelegraph voegt “vermeende mogelijkheid om gehackte crypto wit te wassen” toe aan haar lijst met professionele kenmerken.

Gestolen fondsen nu gewaardeerd op meer dan $5 miljard

Op het moment van de hack was de gestolen Bitcoin $ 72 miljoen waard. Tegen de huidige prijzen is het meer dan $ 5,1 miljard waard. Na het incident werden periodiek kleine hoeveelheden Bitcoin verplaatst in afzonderlijke transacties. De meeste fondsen bleven onaangeroerd.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie werden 25.000 BTC getraceerd naar de rekeningen van Lichtenstein en Morgan. Daarna hadden agenten toegang tot Bitcoin ter waarde van $ 3,6 miljard en namen ze in beslag van de verdachten na het verkrijgen van een huiszoekingsbevel, waardoor ze bestanden met privésleutels van de portemonnee konden inspecteren.

Hoewel het paar niet werd beschuldigd van het uitvoeren van de hack zelf, worden ze beschuldigd van samenzwering om geld wit te wassen en de Verenigde Staten te bedriegen. Op deze aanklachten staat respectievelijk een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar en maximaal 5 jaar.

Een productieve aanwezigheid op social media

Je kunt TikToks vinden met kunstwerken die zijn geïnspireerd op Morgan’s Synesthesia, evenals “WEIRD AF” muziekvideo’s. Een gebruiker genaamd VX Underground tweette:

Heather Morgan, een persoon die wordt beschuldigd van het witwassen van $ 4.500.000.000 in Bitcoin cryptocurrency, uploadde regelmatig video’s van zichzelf op TikTok onder de gebruikersnaam “realrazzlekhan”. Ze rapt: “Regels volgen is voor dwazen, in plaats daarvan werk ik aan de randgevallen met mijn gereedschap”.

Volgens haar LinkedIn profiel begon Morgan haar carrière als econoom in Azië en het Midden-Oosten, inclusief Egypte na de Arabische Lente. Daarna verhuisde ze naar Silicon Valley, waar ze de tech startup scene ontdekte.

Ze richtte in 2009 een B2B bedrijf op met de naam SalesFolk, dat gespecialiseerd is in koude e-mails. Een deel van de witgewassen fondsen werd getraceerd naar de rekeningen van dit bedrijf.

La notizia Verdachte witwassers op Bitfinex vrijgelaten op borg van miljoenen era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*