Crypto-Prijzen.nl

VanEck vraagt een goud- en cryptomining ETF aan

VanEck vraagt een goud- en cryptomining ETF aan

VanEck heeft een aanvraag ingediend voor een exchange-traded fund (ETF) om Bitcoin (BTC/USD) en goudmijnbedrijven te volgen. VanEck heeft deze aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De aanvraag voor deze ETF komt naarmate de bezorgdheid toeneemt over het crypto regelgevingskader in de Verenigde Staten. De Amerikaanse president zal naar verwachting deze week een uitvoerend bevel ondertekenen met betrekking tot cryptocurrencies en hun regulering.

VanEck vraagt een nieuwe ETF aan

VanEck is een investeringsmaatschappij met ongeveer $ 82 miljard aan beheerd vermogen (AUM). Een aanvraag bij de SEC zegt dat het nieuwe fonds zich zal richten op goudmijnbedrijven en cryptocurrency mijnbedrijven. De ETF zal niet beleggen in cryptocurrencies.

De SEC aarzelde om crypto gerelateerde ETF’s goed te keuren, maar keurde in oktober een Bitcoin futures ETF goed. Het besluit om deze nieuwe ETF aanvraag goed te keuren door VanEck kan echter worden uitgesteld, aangezien de VS op weg is om een duidelijk regelgevend kader vast te stellen. De SEC is een van de federale agentschappen die onder de loep zijn genomen omdat ze de cryptocurrency sector niet volledig hebben gereguleerd.

In november verwierp de SEC een VanEck Bitcoin spot ETF aanvraag. De SEC moet nog een spot crypto ETF goedkeuren, en er kunnen meer vertragingen optreden bij de goedkeuring van dergelijke fondsen, afhankelijk van de effecten van het uitvoeringsbesluit dat deze week wordt ondertekend. Naast VanEck hebben ook andere beleggingsondernemingen een aanvraag ingediend voor spot Bitcoin ETF’s, waaronder Grayscale, ’s werelds grootste bedrijf voor digitaal vermogensbeheer.

VanEck’s crypto ondernemingen

Eerder dit jaar onthulde VanEck zijn eerste cryptocurrency fonds. Dit fonds was een exchange-traded note (ETN) die momenteel is genoteerd aan Deutsche Borse Xetra en de SIX Swiss Exchange. Het fonds biedt blootstelling aan een breed scala aan cryptocurrencies. Deze omvatten Bitcoin, Ethereum, Solana, Polkadot, Avalanche, Polygon en Tron.

In april 2020 kondigde VanEck een nieuwe grote stap aan in de cryptowereld. Het lanceerde een Digital Transformation ETF (DAPP) dat investeert in bedrijven in de cryptosector. Deze bedrijven omvatten handelsplatforms, mijnbouwbedrijven en andere crypto gerelateerde aandelen. VanEck heeft ook een Bitcoin Strategy Fund (XBTF) dat belegt in Bitcoin-futurescontracten die contant worden afgewikkeld.

Het bericht VanEck vraagt een goud- en cryptomining ETF aan verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*