Crypto-Prijzen.nl

VanEck lanceert deze week een Bitcoin futures ETF

VanEck lanceert deze week een Bitcoin futures ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft goedkeuring gegeven voor een op futures gebaseerd exchange traded fund (ETF). De nieuwste Bitcoin futures ETF die moet worden goedgekeurd, is die van VanEck.

Een officieel bericht van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) verklaarde dat VanEck’s Bitcoin Strategy ETF op 16 november zou gaan handelen onder het tickersymbool, XBTF.

SEC keurt VanEck’s Bitcoin futures ETF goed

VanEck was een van de eerste vermogensbeheerders in de VS die een Bitcoin ETF aanvroegen. Omdat de SEC echter een voorkeur toonde voor futures ETF’s in vergelijking met spot ETF’s, diende VanEck een aanvraag in voor de laatste, die inmiddels is goedgekeurd.

VanEck zal toetreden tot de groeiende lijst van bedrijven die zijn goedgekeurd om Bitcoin futures ETF’s aan te bieden. De bedrijven die al in deze ETF’s handelen, zijn onder meer ProShares en Valkyrie.

VanEck is een Amerikaans beheerbedrijf dat werd opgericht in 1955. Het is gespecialiseerd in op goud gebaseerde ETF’s, beleggingsfondsen en meer. Nadat het een van de eerste bedrijven was die een ETF aanvraag indiende bij de SEC, werd het populair bij de cryptogemeenschap. Het bedrijf heeft meerdere ERTF aanvragen ingediend bij de commissie, maar alleen de futures ETF is doorgegaan.

SEC geeft nog steeds de voorkeur aan futures ETF’s

Voordat VanEck’s Bitcoin futures ETF werd goedgekeurd, had de commissie officieel de aanvraag van het bedrijf voor een spot Bitcoin ETF afgewezen. De regelgever legde uit dat de reden voor het afwijzen van de ETF aanvraag was dat de voorgestelde regelwijziging niet voldeed aan de vereiste normen om “frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen”.

De SEC noemt de bescherming van beleggers en het algemeen belang als enkele van de redenen die de notering van een spot Bitcoin ETF afschrikken. De SEC voorzitter, Gary Gensler, heeft eerder verklaard dat de toezichthouder openstond voor het goedkeuren van futures ETF’s in vergelijking met spot ETF’s.

Terwijl vermogensbeheerders nu aanvragen indienen voor op futures gebaseerde ETF’s, heeft Bitwise aangekondigd dat het hoopvol is dat een Bitcoin ETF ter plaatse wordt goedgekeurd.

Volgens zijn Chief Investment Officer, Matt Hougan, zou Bitwise zijn zoektocht naar een plek Bitcoin ETF voortzetten, want dat was wat zijn klanten wilden. “Dus Bitwise zal dat doel blijven nastreven, en we zullen zoeken naar andere manieren om investeerders te helpen toegang te krijgen tot de ongelooflijke kansen in crypto”, verklaarde Hougan.

The post VanEck lanceert deze week een Bitcoin futures ETF appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*