Crypto-Prijzen.nl

VanEck lanceert Bitcoin futures ETF op 25 oktober na goedkeuring door SEC

VanEck lanceert Bitcoin futures ETF op 25 oktober na goedkeuring door SEC

Bedrijven in de Verenigde Staten haasten zich om aan de noodzakelijke vereisten te voldoen om goedkeuring te krijgen voor een op de beurs verhandeld fonds voor Bitcoin futures. Nadat de ProShares Bitcoin Strategy ETF deze week was goedgekeurd, lijkt het erop dat VanEck het tweede bedrijf zou kunnen zijn dat een dergelijk product lanceert.

VanEck krijgt SEC goedkeuring

VanEck heeft de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission gekregen om een Bitcoin futures exchange traded fund (ETF) te lanceren. Uit een deponering bij de toezichthouder blijkt dat dit fonds volgende week wordt gelanceerd.

VanEck sluit zich aan bij andere bedrijven die racen om goedkeuring van de regelgevende instanties om een op Bitcoin futures gebaseerde ETF te lanceren. Zodra dit fonds is goedgekeurd, zal het concurreren met de ProShares Bitcoin Strategy ETF die eerder deze week is goedgekeurd.

Uit de details blijkt dat de toezichthouder heeft goedgekeurd dat dit fonds begint te handelen na de handelssessies op 23 oktober, wat aantoont dat de meest waarschijnlijke datum om te beginnen met handelen 25 oktober is.

VanEck zou het tweede of derde bedrijf kunnen zijn dat een Bitcoin futures ETF in de VS lanceert. Een eerder rapport van een ETF analist bij Bloomberg had verklaard dat de Valkyrie Bitcoin futures ETF op vrijdag 22 oktober zou worden goedgekeurd. Welke van de twee bedrijven als eerste handelt, zal te maken krijgen met zware concurrentie van de ProShares ETF die grote winsten boekt.

Groot bullish signaal

De ProShares Bitcoin Strategy ETF heeft overweldigende steun van de markt gekregen. Tijdens de eerste handelsdag haalde het fonds $ 1 miljard aan handelsvolumes op, waarmee het op de eerste dag het op een na grootste fonds was dat het meest verhandeld werd.

Bovendien zag de ETF ook een waardestijging van 4,9%. Aan het begin van de handelssessie werd de ETF gewaardeerd op ongeveer $ 40, maar dit steeg tot $ 41,94 aan het einde van de markt.

Het nieuws over deze ETF’s was een bullish teken voor Bitcoin, waarbij de primaire cryptocurrency nieuwe all-time highs creëerde. Gisteren bereikte Bitcoin een recordhoogte van $ 67.000, en het handelt op het moment van schrijven op ongeveer $ 64.700. De goedkeuring van de op Valkyrie en de VanEck op futures gebaseerde ETF’s zal naar verwachting ook bijdragen aan meer bullish winsten voor deze cryptocurrency.

The post VanEck lanceert Bitcoin futures ETF op 25 oktober na goedkeuring door SEC appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*