Crypto-Prijzen.nl

USDC raakt ATH in slimme contractlevering na Concord deal

USDC raakt ATH in slimme contractlevering na Concord deal

Circle, de uitgever van USDC, kondigde aan op 17 februari haar bestaande zakelijke overeenkomst te beëindigen. Als gevolg hiervan kreeg het een grote financiële impuls. Circle is een nieuwe deal aangegaan met Concord Acquisition Corp., waarmee het een waardering heeft van $ 9 miljard.

Dit is het dubbele van het bedrag na de vorige overeenkomst met Concord Acquisition, gesloten in juli 2021, volgens een publicatie op crypto nieuws aggregator CoinFi.

De oplage van USDC is meer dan verdubbeld

De oplage van USDC is meer dan verdubbeld sinds de oorspronkelijke deal werd aangekondigd en bereikte op bovengenoemde datum.

Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle, sprak zijn optimisme uit over de nieuwe samenwerking. Hij mikte op een openbare notering via de bovengenoemde fusie met een SPAC (special purpose acquisition company), die het vertrouwen in Circle zou vergroten. Hij merkte op:

Circle heeft enorme stappen gezet in de richting van de transformatie van het wereldwijde economische systeem door de kracht van digitale valuta en het open internet. Dit is een cruciale mijlpaal omdat we onze missie voortzetten om een meer inclusief financieel ecosysteem op te bouwen. Het maken van deze reis met Concord onder onze nieuwe overeenkomst is een strategische versneller.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de nieuwe overeenkomst op 8 december 2022 af te sluiten met de mogelijkheid tot verlenging tot 31 januari 2023. Daarna zou het bedrijf genoteerd worden aan de New York Stock Exchange onder het tickersymbool ‘CRCL’.

De overeenkomst werd goedgekeurd door de raden van bestuur van Circle en Concord Acquisition Corp. De leidinggevenden van laatstgenoemde gaven ook blijk van een positieve houding ten opzichte van de deal. Concord voorzitter Bob Diamond zei:

We zijn van mening dat onze nieuwe deal aantrekkelijk is omdat deze het vermogen van de openbare belanghebbenden van Concord behoudt om deel te nemen aan een transactie met dit geweldige bedrijf.

Wederkerigheid

USDC, ’s werelds op één na grootste stablecoin naar marktkapitalisatie en de vijfde grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, maakte na het nieuws een positieve ontwikkeling door.

Volgens gegevens van Glassnode bereikte het percentage van de stablecoin van “Supply in Smart Contracts” vandaag het hoogste punt in één maand van 42,62%. Het bereikte ook het hoogste punt in een maand van 42,19% op 19 januari 2022.

La notizia USDC raakt ATH in slimme contractlevering na Concord deal era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*